Romanian Design Week va avea loc anul acesta în perioada 18-27 mai și, ca în fiecare an, va trasa o hartă a inițiativelor și spațiilor care promovează designul.

Dacă vrei să propui un proiect pentru expoziția centrală RDW 2018, o poți face completând formularul de înscriere de aici până la data de 28 ianuarie 2018.

Expoziția centrală își propune să promoveze și să expună cât mai creativ cele mai bune și relevante proiecte de design grafic, design de obiect, design vestimentar și arhitectură realizate în ultimul an, precum și proiecte multidisciplinare, la limita mai multor interese și preocupări. 

Conceptul și selecția proiectelor din expoziția centrală Romanian Design Week vor fi realizate de către echipa de organizare RDW, alături de boardul creativ Romanian Design Week, din care fac parte specialiști de renume din toate domeniile acoperite. 

Expoziția își propune să identifice și să reunească acele proiecte de design care dovedesc complexitatea proceselor necesare designului de calitate, precum și exemple de bune practici și de excelență în creativitate, punând accent pe diversitatea execuțiilor și pe multidisciplinaritate, reușind astfel să investigheze și să surprindă inovația, dar și consecvența, ambele necesare procesului de design.

Obiectivele declarate ale RDW au fost, încă de la început: promovarea acestor discipline în România, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg și diseminarea unui discurs despre potențialul industriilor creative în general, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România. 

În cele cinci cinci ediții de până acum, Romanian Design Week a reușit să se impună ca cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din România, fiind un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul cultural, dar și la cel social și economic.