+2017 [despre corp, iubire și dans contemporan] este un proiect colectiv, inițiat de artiști și structuri independente din București, ce îşi propune să crească vizibilitatea dansului contemporan în rândul publicului bucureștean și coeziunea în cadrul sectorului coregrafic independent.

Prima ediţie a proiectului se va desfășura în perioada 25 – 30 noiembrie la Linotip – Centru Independent Coregrafic, Centrul de Teatru Educaţional Replika și Centrul Național al Dansului București și este realizat cu sprijinul financiar al Centrului Național al Dansului București.

+2017 [despre corp, iubire și dans contemporan] este organizat de Linotip – Centru Independent Coregrafic, Tangaj Dance, Fundația Gabriela Tudor și artiștii Andreea Belu și Andreea Novac, care, fără a impune o direcție tematică sau un concept curatorial, au construit un program complex de evenimente – spectacole, filme, expoziții, întâlniri și discuții – prin care să încurajeze dialogul și schimbul de idei în interiorul comunităţii dansului contemporan din București.

„Cred că a venit momentul, acum la final de 2017, să ne strângem împreună pentru a pune bazele unui nou tip de atitudine: să putem vorbi deschis despre proiectele noastre artistice și să analizăm impactul lor la nivelul publicului și al sectorului cultural.” Cosmin Manolescu, co-ințiator al proiectului

”Un demers necesar pentru noi toți, pentru a ne întâlni, discuta și prezenta spectacole recente, pentru a ne coagula și afirma din nou. O inițiativă necesară în egală măsură pentru public.” Andreea Novac, co-inițiator al proiectului

Programul propus de +2017 [despre corp, iubire și dans contemporan] este, în fapt, un display performativ în care vor fi prezentate spectacole și filme de dans produse în 2017, dublate de o serie de discuții și dezbateri la care participă artiștii implicați în proiect și comunitatea dansului contemporan din Bucureşti.

Display-ul performativ se va desfășura după următorul program:

ZIUA 1 // 25 noiembrie

Ora 16.00 – DESCHIDEREA EVENIMENTULUI & EXPOZIŢIE EXPOSING MOVEMENT – echipa +2017 & Alina Uşurelu @Linotip – Centru Independent Coregrafic

Ora 17:00 – HOT DOG – Massimo Gerardi @Linotip

Ora 19.00 – COUNTERBODY – Simona Deaconescu @Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Ora 20.30 – CĂLĂTORIE CĂTRE MINE ÎNSUMI – Cosmin Manolescu @Centrul de Teatru Educaţional Replika

 

ZIUA 2 // 26 noiembrie

Ora 11.00 – Cafea la Linotip – sesiune de discuţii* @Linotip

Ora 19.00 – MOVING FIELDS – Cristina Lilienfeld @Linotip

Ora 20.30 – FILME DE DANS [MADE IN RO]Historias enquadradas (Alina Uşurelu),  Golden Boi (Corina Andrian), Adore (Cristian Fierbinteanu), Gamelan (Cornelia Nicolăeasa), Finifugal (Dumitrana Lupu), Momo Sano: Free Soul (Franz Galo), Upstairs: Senses (Alina Usurelu), Sonder (Simona Deaconescu) @Linotip

ZIUA 3 // 27 noiembrie

Ora 11.00 – Cafea la Linotip – sesiune de discuţii* @Linotip

Ora 19.00 – 2 FEMEI CONTEMPORANE – Ioana Marchidan @Linotip

Ora 21.00 – 20 ANI | FUNDAŢIA GARBRIELA TUDOR 1997 – 2017 – un film de Veioza Arte @Linotip

 

ZIUA 4 // 28 noiembrie

Ora 11.00 – Cafea la Linotip – sesiune de discuţii*@Linotip

Ora 19.00 – SHORA – Simona Dabija, Mariana Gavriciuc, Oana Zara, Camelia Neagoe @Linotip

Ora 21.00 – SHAPING SOUND – Anda Stoian @Linotip

ZIUA 5 // 29 noiembrie

Ora 11.00 – Cafea la Linotip – sesiune de discuţii* @Linotip

Ora 19.00 – AFTER.LIFE – Sasha Dodo @Linotip

Ora 21.00 – DESPRE IUBIRE ŞI ALTE FARMECE DE NEÎNVINS – Andreea Novac @Linotip

 

ZIUA 6// 30 noiembrie

Ora 14.00 – Cafea la Linotip – sesiune de discuţii* @Linotip

 

*Cafea la Linotip cuprinde o serie de discuţii despre spectacolele vizionate în seara precedentă, destinate exclusiv comunităţii dansului contemporan.

http://plusdans2017.wordpress.com

Biletele pot pentru acest eveniment pot fi achiziţionate de pe https://eventbook.ro/program/plus-2017. Pentru spectacolul COUNTERBODY din data de 25 noiembrie, biletele se achiţionează de pe kompostor.ro.

+2017 [despre corp, iubire și dans contemporan] este un proiect al Asociației DanceSpot, finanțat de Centrul Național al Dansului București.

Inițiatori: Linotip – Centru Independent Coregrafic, Tangaj Dance, Fundația Gabriela Tudor, Andreea Belu și Andreea Novac

Parteneri: Bucharest International Dance Film Festival, Centrul de Teatru Educaţional Replika, Fix me a drink, Beans&Dots.

Parteneri media: Sub25, Feeder.ro, Modernism.ro, The Institute