Anul 2017 a adus pe scena spirituală românească cea de a patra expoziție de succes a proiectului fotografic HYPERBOREAN FOLKLORE, găzduită de această dată în Galeria de Arta “Cecilia Cuțescu Storck” din incinta Academiei de Studii Economice, Dr. Carmen Turlea și Dr. Florina Mohanu fiind doi dintre suporterii importanți ai acestui proiect.

Vernisajul din 14.11.2017 a avut ca invitată de onoare pe renumita artistă Mirela Traistaru care a facut introducerea celor doua artiste de origine româna Iraida Florea și Ana Druga care la rândul lor au prezentat proiectul într-o manieră poetică inedită și emoționantă.

Expoziția proiectului fotografic HYPERBOREAN FOLKLORE rămâne deschisă până la 28 noiembrie 2017.
HYPERBOREAN FOLKLORE înfățișează prin imagine și poezie moda măiestriei lucrului de mâna descoperit pe teritoriul vechii Dacii, actuala România și poveștile nemuritoare despre aceasta.

HYPERBOREAN FOLKLORE reprezintă tributul artiștilor către aceia care se crede că au fost/sunt strămoșii poporului Român de astăzi și pentru zestrea inestimabilă pe care au lăsat-o moștenire, în acest caz sub forma eleganței frumosului în strânsă conexiune cu divinitatea.

“Și mi-am pus năframa brodată din străbuni,
Să purced pe calea celor daci români …
Gingășia fetei îmbrăcată-n straie albe
Să mă poarte-n lumi de mult uitate.
Duse-m-am în sfânturi lăcașuri de cult și rugă
Și rămasei pe gânduri, crezând că-s pe fugă.
Straiele mele purtate de bunici și părinți Chematu-m-au să vi le prezint aici.”

 

Ethnic Couture foto ANA DRUGA

Nomadic Folklore foto Iraida Florea

Nomadic Folklore foto IRAIDA FLOREA

Berlin in Love foto ANA DRUGA

The Art Collector foto IRAIDA FLOREA

Ceremony Vestment foto IRAIDA FLOREA

Artistry for Gods foto IRAIDA FLOREA

Slick Street Fashion foto ANA DRUGA

 

///

Materialul face parte din proiectul editorial online „Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani”

Acesta este gândit ca un proiect de documentarea scenei creative actuale, în cadrul platformei online Modernism.ro, promotor al culturii vizuale contemporane românești din 2009. Proiectul documentează artiști și producători culturali între 30 și 100 de ani, care lucrează și creează în domenii (nelimitându-se la acestea) cum ar fi pictură, sculptură, mixed media, film, foto-video, design, arhitectură etc.

Toate interviurile aici.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.