Miercuri, 28 iunie 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie va avea loc o seară de poezie. Invitați: Mihaela Stanciu, Tudor Voicu și Alexandru Povarnă. Co-moderator: Mircea-Dan Duță. Evenimentul are loc sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

 

Mihaela Stanciu (n. 1979, București) este doctor în filologie, la Universitatea din București. Tot la Facultatea de Litere a absolvit studiile de licență și masterat. A fost asistent universitar la Departamentul de Limbi Străine și Comunicare al Universității Tehnice de Construcții București. A scris despre istoria fotografiei în revistele Punctum și Historia și despre istoria literară în reviste de specialitate. În prezent este muzeograf la Muzeul Național al Literaturii Române. A publicat un volum de istorie literară,Hortensia Papadat-Bengescu în oglinda prozei de tinerețe(Editura Pro Universitaria, 2015), un manual universitar pentru învățarea limbii române,Noțiuni de limbaj tehnic pe înțelesul străinilor(Editura Pro Universitaria, 2016) și a debutat în poezie cu Azi cînt jazz(Editura Casa de Pariuri Literare, 2016).

 

Tudor Voicu s-a născut în 1988, în București. Absolvent al Facultății de Drept (Universitatea Titu Maiorescu), in prezent student la Facultatea de Litere a Universității Hyperion, București. Debut literar în antologia Poemia”, de asemenea, poeme apărute în revistele: Mantaua lui Gogol”, Olt Art”, Vama Literară”, Amurg Sentimental” și publicații online. Este organizator și prezentator al Cenaclului 9, cenaclu care se desfășoară sub egida Asociației culturale Direcția 9. Sticle goale fiare vechi” constituie volumul de debut al autorului. „Un poet de un modernism rafinat, care privește realitatea înconjurătoare prin dioptriile îndelung șlefuite în atelierele marilor maeștri ce îi conferă un precedent cultural de invidiat, este Tudor Voicu. La o primă lectură, naturalețea, plasticitatea și dezinvoltura cu care își construiește discursul liric trasează conturul sensibil al unui autor cu o voce autentică, distinctă, încărcată de promisiuni.” – Traian T Coșovei.

 

Alexandru Povarnă ( n. 1987, București) se declară Călător, Scriitor și Om într-o continuă uimire prin lume. Licențiat în Sociologie la București. Două masterate: unul în Studii religioase și altul în Științe sociale. A început să scrie în liceu, fiind publicat în revista pentru liceeni Hronica, urmând perioade de pauze și căutări. Căutări care nu au încetat nici acum și care uneori duc la autoizolare. A apărut în volumul colectiv de poezie „Timpul pietrelor prețioase” (Ed. ArtCreativ, 2016). Este finalist al Premiului „Mopete” pentru manuscris – Premiile naționale pentru poezie „Mircea Ivănescu” din Sibiu și finalist al Premiul național pentru debut în poezie Traian T. Coșovei, București. A fost selectat pe lista scurtă al concursul de debut Max Blecher.