Stanciu Eliza, an II, master, arte textile – Shades /

            Lupea Alexandru, an II, master, foto-video – Un băiat mestecă o bucată de sfoară

Galeria Casa Matei găzduieşte marţi, 23 mai 2017 cu începere de la ora 19 vernisajul altor două expoziţii din cadrul celei de a şaptea ediţii a competiţiei “EXPO MARATON 2017”. şi Lupea Alexandru vor fi prezenţi cu lucrări pe simezele galeriei, într-o confruntare deschisă, de asemenea, publicului, care este aşteptat să voteze proiectul preferat.

Despre proiectul său, Stanciu Eliza spune că „Printr-o combinare expresivă a tehnicilor tradiționale de imprimare, a materialelor textile și neconvenționale, Shades se concentrează pe reformularea materialităților și a caracterului tradițional al textilelor. Relaționarea, aglomerarea și amprentarea cu silicon negru pe tulle reprezintă mijloacele de operare principale și elementele de interogare a sensului materialului textil. Dincolo de caracterul inovativ, lucrările se află la granița dintre aria artistică și design, provocând privirea prin expresivitatea textilă”. Proiectul se concentrează pe transformarea materialului textil și crearea de dialoguri prin elemente care transpar într-un mod unic, în funcție de poziția, simțurile și gândurile fiecăruia, dar și a desenului inspirat din simbolurile artei populare. Transparența materialului conferă caracterul versatil al instalației, prin modul ușor de adaptare a lucrărilor în spațiu. Bazându-se atât pe istoria artei populare româneşti, cât şi pe conceptul de memorie, durabilitate şi expresivitate a materialului textil, întreg ansamblul de lucrări creează o atmosferă unitară dintre vechi şi nou, plin şi gol, trecut-prezent-viitor.

În ceea ce priveşte proiectul lui Alexandru Lupea Un băiat mestecă o bucată de sfoară, tânărul artist spune că „Doresc, ca prin extrapolarea imaginii în mai multe medii – fotografic, video, text, obiect, sunet -, să ofer publicului posibilitatea experimentării imaginii într-un mod fluid, care se reinventează mereu, în mod bidirecțional, prin relaționarea publicului cu aceste imagini, decalat și în contrapunct cu modul tradițional de percepere și asumare a imaginii”.

Galeria Casa Matei vă aşteaptă să participaţi la evenimentele lunii mai şi să decideţi câştigătorul marelui premiu.