YESTERDAY, TODAY, TOMORROW

Expoziţie aniversară cu prilejul împlinirii a 10 ani de Capitală Culturală Europeană Sibiu – Luxembourg 2007

Primăria Municipiului Sibiu, Centrul de Informare Turistică

Vernisaj joi 13 aprilie 2017, ora 12.00

Considerată acţiune emblematică culturală a Uniunii Europene, titlul de Capitală culturală europeană a fost primit în anul 2007 de oraşele Sibiu şi Luxembourg. A fost pentru prima dată în România când un oraş a primit acest titlu.

Anul 2007 a fost pentru Sibiu şi Luxembourg un catalizator pentru o schimbare majoră a oraşelor şi dezvoltarea de noi proiecte culturale, toate acestea ducând la o creştere semnificativă a respectului de sine şi a mândriei faţă de oraş în rândul cetăţenilor. Trecutul 2007 se poate vedea astăzi prin numărul de turişti şi prin oferta culturală din ce în ce mai bogată, lucru care prefigurează un viitor optimist.

Yesterday, Today, Tommorow este titlul sugestiv şi conceptul nou în arta contemporană a expoziţiei organizată de Asociaţia culturală pictor Octavian Smigelschi şi Asociaţia Brukenthal von Studio. Expoziţia se află sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Marelui Ducat de Luxembourg în România. A fost dorinţa organizatorilor şi a tinerilor artişti sibieni de a-şi aduce preţuirea faţă de oraş şi locuitori prin organizarea acestui prim eveniment dedicat împlinirii a 10 ani de la evenimentul 2007 Capitală Culturală Europeană.

Conceptul expoziţional  vine să aducă în faţa publicului lucrări de ieri, de astăzi şi proiecte de viitor ale artiştilor: Ilie Mitrea, Cătălin Precup, Ioan Muntean, Andrei Popa, Robert Strebeli, Alexandru Bunescu, Alexandru Cînean. Este pentru prima dată când se poate vedea o anumită idee artistică şi o anumită ascendenţă artistică în viaţa unui artist, viaţă ce se împleteşte armonios cu mediul cultural şi cu viaţa artistică din oraşul în care trăieşte şi crează.

Brukenthal von Studio şi Asociaţia culturală pictor Octavian Smigelschi nu fac altceva decât să susţină conceptele care stau la baza activităţii şi totodată a acestei expoziţii, şi anume comunicarea şi prietenia prin intermediul artei şi culturii susţinând afirmaţia lui Jose Ortega că „trecutul ne salvează de prezent construind un viitor robust”.

Alexandru Constantin Chituţă, Presedinte Asociaţia culturală pictor Octavian Smigelschi