Vernisaj Alina Aldea, “Out of The Black”
Kube Musette – Calea Victoriei 114
11 aprilie / Ora 19.30

“Out of the Black”

Formele geometrice, construite sau deconstruite, vizibile sau virtuale, devin forme de reprezentare in proiectul de fata.

Desenele din seria “ Black”, realizate pe hartie neagra, evoca profunzimea spatiului prin efecte de multiplicare, iluzii perspectivale si prezenta luminii asemenea unui negativ.

In discursul vizual , structurile organice si anorganice devin extrapolari ale concilierii, fuziunii , interdependentei, echilibrului si reversibilitatii.

Instalatia “Out of The Black” reprezinta o translatare in spatial tridimensional  a preocuparilor mele din spatiul bidimensional, respectiv seria “Black” realizate in 2016 -2017.

Alina Aldea: „Discursul meu artistic se regaseste in egala masura in lucrari de grafica, sculptura, obiect, mediu instalationist si design interior. Nu pot privi nici una dintre ele ca fiind suficienta pentru a-mi epuiza intentiile creative. Prin instalatie sau obiect pot sa articulez materiale diferite precum : pene, oglinzi, elemente textile, piele, etc., care imi ofera posibilitatea de a imi sustine proiectul/conceptul prin sensitivitate si asocieri inefabile de materialitati. Prin sculptura in bronz fac exercitii de forta realizand lucrari de mari dimensiuni prin intermediul carora explorez dorinta de amprentare si modelare al materialului. Desenele mele sunt nevoi imediate, impulsuri ale actului de creatie. Designul interior reprezinta modul prin care valorific prin mijloace estetice necesitati de ordin social. Toate acestea se completeza, se dezvolta si ma inspira pentru o forma sau alta de reprezentare. Desenele, de exemplu, imi creeaza o baza pentru sculptura, instalatie si design, sau pot ramane reprezentari intrinseci. Dincolo de forma de reprezentare evoc si problematizez: constructia sau deconstructia, viziunea analitica sau spontaneitatea, imponderabilitatea, efemerul, echivocul estetic si relatia lucrarilor cu spatiul, folosind-o uneori speculativ, ca parti integrante din lucrare.”