Focus Atelier, proiect al Asociației Reciproca, ajunge în 2017 la a IIIa ediție, sub titlul Focus Atelier 360°. Tema „Practici în arta politică din Estul Europei ” aduce în prim-plan artiști din țară și din imediata vecinătate care, prin arta lor, vin în întâmpinarea unor probleme comune spațiului geo-politic în care ne regăsim. Focus Atelier 360° se desfășoară în Cluj-Napoca pe perioada lunilor martie-noiembrie sub forma unui proiect de rezidențe artistice acordate invitaților: Nicoleta Esinencu (dramaturg din Republica Moldova), Veda Popovici (artistă politică din România) și Alexander Manuiloff (dramaturg și scenarist din Bulgaria).

Ediția Focus Atelier 360° va fi lansată pe 03 martie 2017 la Reactor de creație și experiment prin vernisajul desen automat de Lucia Mărneanu, și se va încheia pe 12 noiembrie 2017 la Fabrica de Pensule prin lansarea volumului Focus Atelier 360°, aflat în grija Oanei Hodade. Pe parcursul anului organizatorii anunță ateliere, spectacole și dezbateri cu acces gratuit pentru oricine este intersat să participe.

În luna martie fondatoarea teatrului-spălătorie, Nicoleta Esinencu va susține atelierul de scriere dramatică „De la propagandă la post-adevăr. Istorii personale și mărturii din/despre România”, iar spectacolul „Life”, producție a teatrului independent din Chișinău se va juca tot în martie la Reactor. În luna mai, Veda Popovici este artista care va susține un atelier de instalații performative colective, prezentând la rândul ei performance-uri pe tema „Corp revoluționar”. În septembrie, scenarisul și dramaturgul Alexander Manuiloff aduce la Cluj spectacolul „Statul” și susține atelierul „Fear and love in Cluj”, bazându-se pe o abordare politică a celor două emoții umane principale: frica și iubirea.

Ediția Focus Atelier 360° se anunță a fi una la fel de consistentă ca și edițiile anterioare ale platformei Focus Atelier. Detalii despre întregul program precum și despre înscrierile la ateliere se pot găsi pe site-ul focusatelier.ro și pe pagina de Facebook Focus Atelier CLUJ. Pentru orice informații organizatorii pot fi găsiți la adresa de mail asociatia.reciproca@gmail.

Ediția a IIIa Focus Atelier este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

FocusAtelier2017 portret FocusAtelier2017