Asociaţia Colectiv GTG 3010 a inaugurat, duminică, 30 octombrie 2016, monumentul ridicat în amintirea celor 64 de tineri decedaţi în urma incendiului, acesta fiind amplasat în piaţeta din faţa fostului club, la eveniment fiind prezenţi zeci de oameni.

Monumentul creat de artsta Elena Surdu Stănescu este compus dintr-un soclu în formă de semisferă cu raza de un metru, făcut dintr-un bloc de piatră şi o sculptură din bronz, cu înălţimea de 1,60 metri. La baza acestuia au fost gravate numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv. Costurile monumentului se ridică la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4 şi restul din donaţii. La dezvelierea monumentului au participat zeci de oameni care au adus flori şi au aprins lumânări în amintirea celor care au murit. ( sursa text Mediafax)

 

foto Lucian Muntean

monument-colectiv-elena-surdu-stanescu-lm-002

Elena Surdu Stănescu autoarea monumentului.

monument-colectiv-elena-surdu-stanescu-lm-003 monument-colectiv-elena-surdu-stanescu-lm-004 monument-colectiv-elena-surdu-stanescu-lm-005