Voi n-ați văzut nimic!

De: Alex Fifea, Cătălin Rulea, David Schwartz

Pe 4 martie 2014, Daniel-Gabriel Dumitrache, în vârstă de 26 de ani, care lucra ca parcagiu în Centrul Vechi, a fost ucis în bătaie în interiorul secției 10 de poliție din București. Această crimă face parte dintr-o serie foarte lungă de abuzuri comise de forțele de ordine, în special împotriva persoanelor celor mai lipsite de apărare. 

Pe parcursul anului 2015, Alexandru Fifea a cercetat contextul și circumstanțele care au condus la uciderea lui Daniel Dumitrache. Spectacolul Voi n-ați văzut nimic! își propune analizarea și deconstrucția mecanismelor sociale și a discursului public din spatele acestei crime.

Spectacolul face parte din Platforma de Teatru Politic 2016, proiect teatral și educațional care repune în centrul demersului artistic o abordare politică de reflecție critică, practică angajată și solidarizare împotriva mecanismelor de oprimare și invizibilizare ale sistemului economico-politic contemporan. Programul săptămânal cuprinde spectacole de teatru politic, dezbateri, proiecții de film și lansări de revistă.
MACAZ propune un teatru politic angajat și oferă cadrul pentru inițiative care analizează critic realitățile contemporane și re-povestesc din perspective liberatoare istoria locală. Teatrul MACAZ funcționează după un model de organizare non-ierarhică a echipelor artistice și tehnice, bazat pe solidaritate și sprijin, și susține coagularea și dezvoltarea unei rețele de teatru politic est-european.

voi-n-ati-vazut

Adresa: Calea Moșilor 106
Intrare: 20 lei / 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari
Intrarea se face pe bază de rezervare la: https://goo.gl/forms/lcoGeyUzToqB76LP2
Pentru mai multe informații: [email protected], tel. 0728072362