Ediția 2016 a Festivalului de Muzică Contemporană Icon Arts va sta sub semnul lui 10. Deși Festivalul se desfășoară, fără întrerupere, de 14 ani, anul acesta se sărbătoresc 10 ani de când proiectul a venit în Sibiu, dar și 10 ani de existență a Grupului Vocal Acapella, care va fi alături pentru producția principală, cantata Catulli Carmina de Carf Orff prezentată în primă audiție în România. Evenimentul va avea loc în perioada 21-31 iulie. 

 

10 concerte în 10 zile   

În cele aproape două săptămâni de festival, vor fi organizate zece concerte de muzică clasică şi contemporană, cele mai mult dintre ele fiind programate la Sala Thalia din Sibiu. Ca şi în cadrul ediţiilor anterioare, va avea loc câte un eveniment muzical la Castelul Peleş din Sinaia, Biserica Evanghelică din Cisnădie, Biserica Evanghelică din Sebeș şi în cetatea de la Cisnădioara. Programul complet, în ordinea cronologică a concertelor, se poate consulta pe site-ul http://www.iconarts.ro/festivalul-icon-arts/program-2016/, iar biletele se achiziționează prin rețeaua Eventim.r și librăriile Humanitas.

Prima audiție în România

Evenimentul principal al Festivalului ICon Arts Celebrates! este programat în data de 29 iulie, de la ora 19.00, la Sala “Thalia” a Filarmonicii de Stat Sibiu, când va avea loc concertul “Anotimpuri. Vara – Catulli Carmina de Carl Orff”. Cantata Catulli Carmina va fi interepretată de grupul Acapella și ansamblul ICon Arts Percussion Group, condus de reputatul Mircea Ardeleanu – distins, în anul 2010, cu importantul premiu al Televiziunii Naţionale Elveţiene, pentru această producțe.

Distribuția e întregită de excelenții soliști: soprana Annemarie Condacse – care predă la Universitatea din Oklahoma și colaborează cu teatre de operă celebre și respectiv tenorul Andrei Lazăr, artist al Operei Române din București. La pian, interpretul și compozitorul Mihai Murariu – un tânăr talentat și foarte  activ profesional, care semnează și aranjamentul muzical.

Concertul este găzduit în Festival cu sprijinul Consiliului Local Sibiu şi Primăriei Municipiului Sibiu, în cadrul proiectului “Anotimpuri.Vara”.

Icon Arts, după 14 ani

ICon Arts, organizat de către Exces Music și UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, înseamnă atât un curs internaţional de artă (Academia ICon Arts), cât şi un festival de concerte şi spectacole (Festivalul ICon Arts), susţinute de participanţii  Academiei, dar şi de nume ale muzicii contemporane recunoscute la nivel mondial. Cele două părţi ale proiectului International Contemporary Arts se completează reciproc.

Mergând pe firul ideii ”Celebrates!”, începând din anul 2014 Festivalul a fost regândit, astfel încât fiecare ediție ”ICon Arts” să fie construită în jurul unor personalități importante, pe care să le sărbătorească prin concerte și evenimente speciale. Deși Festivalul ICon Arts se desfășoară, fără întrerupere, de 14 ani, ediția din acest an stă sub semnul lui 10: 10 ani de când proiectul a venit în Cisnădie/Sibiu, dar și 10 ani de existență a Grupului Vocal Acapella, care va fi alături pentru producția principală, premierea sibiană a cantatei Catulli Carmina de Carf Orff. 

 

Parteneri 2016: Jeep România, Filarmonica de Stat Sibiu, Hotel Continental Forum,  Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Festivalul de Film Istoric Râsnov, Crama Balla Geza, Zetea Transilvania, Enjoy TV.ro, Centrul Irlandez de Muzica Contemporană

Finanțatori: Programul Național ”Oportunități la Tine Acasă”. Concertul “Anotimpuri. Vara – Catulli Carmina de Carl Orff” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Târgu Mureș, Magic FM, Capital Cultural, Profil Cultural, Orasul meu, In Oras.ro, Stiri de Sibiu, Hermannstädter Zeitung, Tribuna, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Sibiul.ro, Sibiu 100%, Mesagerul de Sibiu, cemerita.ro, Sibiuonline.com, Sibiunews.net

afis 2016 Reinbert-Evers_003

Mai multe informații despre proiectul ICon Arts puteți afla accesând site-ul www.iconarts.ro

Informații despre organizatori vă sunt disponibile pe paginile: www.excesmusic.ro și www.ucimr.ro.