Domnica Mărgescu, director de modă Elle

Maurice Munteanu, editor de modă Elle

@ boardul creativ al Romanian Design Week 2016, secțiunea Design Vestimentar

Despre voi

  1. Domnica Margescu

    Domnica Margescu

    Ce vă ocupă cel mai mult în momentul  față?

Domnica: Revista Elle, clar! Am început să facem din ce în ce mai multe proiecte speciale, de cele mai multe ori organizăm ședințe foto în afara țării cu echipe internaționale, cu top modele și fotografi ce colaborează și cu titluri ca Elle USA, Vogue sau Numero. Toate acestea sunt provocări care mă entuziasmează.

Maurice: Sigur ca revista reprezinta elementul central al activitatii! In egala masura incerc sa acord aceeasi importanta si proiectului meu personal, blogul „Le Projet d’Amour”.

  1. Care sunt cele trei cuvinte care vă caracterizează cel mai bine?

Domnica: Nu aș ști eu să le spun dar apropiații îmi spun că sunt curioasă și odată ce am o idee am grijă să o duc până la capăt.

Maurice: Independenta, umor, implicare – asta imi spun constant cei de langa mine.

  1. Maurice Munteanu

    Maurice Munteanu

    Cea mai placută descoperire ?

Domnica: Cea mai plăcută descoperire a fost în timpul facultății când mi-am dat seama că există un lucru pe care știu să îl fac și pe care mi-ar plăcea să îl fac toată viața: styling-ul. Îmi place să spun povești prin intermediul imaginilor chiar și acum, după 16 ani!

Maurice: Nu cred ca ma pot referi la un singur moment. Au fost zeci, sute, mii de fragmente si descoperiri care m-au format si definit. Una dintre cele mai  importante descoperiri pentru mine s-a intamplat intr-o zi oarecare de mai, in urma cu multi, foarte multi ani, zi in care mi-am dat seama ce presupune sa fii indragostit.

  1. Care este cea mai de preț posesiune a dumneavoastră?

Domnica: Amintirile mele.

Maurice: Sigur, amintirile.

  1. Care este cea mai mare extravaganță a dumneavoastră?

Cea mai mare extravaganță a fost atunci când am plecat la Moscova pentru o zi să văd spectacolul Don Quixote la teatrul Bolshoi.

Maurice: Sa pot face ce simt nevoia sa fac, in orice moment al zilei, fara constrangeri!

  1. Cea mai frumoasă amintire?

Îmi amintesc cu mare plăcere bucuria pe care am avut-o atunci când am petrecut o zi întreagă la Asniere în superba casă a familiei Louis Vuitton, unde am realizat o ședință foto pentru Elle Romania.

Maurice: O zi de vara, petrecuta undeva la munte, la Timis, cand aveam 5 ani. Eram impreuna cu ai mei si cu un grup destul de mare de prieteni de familie. Tin minte ca am urcat toata ziua pe munte si, la un moment dat, am cazut toti secerati de oboseala intr-o poienita. Momentul acela a fost magic prin simplitatea lui!

 

Despre RDW

  1. Sunteți curatori la RDW, secțiunea Design Vestimentar. Care sunt publicurile pentru care faceți selecțiile?

Publicul larg, evident. Oamenii care nu sunt, in mod obligatoriu, pasionati de moda sau care activeaza intr-un domeniu conex. Ne gandim la oamenii care pot descoperi alti oameni, alti designeri.

  1. Care sunt criteriile de selecție a expozanților?

Designeri care au demonstrat si probat o coerenta in activitatea lor, care au inteles ca moda reprezinta si o meserie in sine. Sigur, intervin si criteriile estetice. Dar, pana la urma, noi am avut o abordare subiectiva – ne referim la ansamblul modei romanesti in acest moment.

  1. Ce focusuri aveți pentru ediția din 2016?

Ne-ar placea ca toti cei prezenti sa interactioneze intre ei, sa descopere lucruri, sa se descopere, sa se imprieteneasca. De aici pot rezulta chestii fantastice!

///

Evenimente Romanian Design Week 2016 în București, din 20 mai până în 5 iulie 2016:

Expoziția centrală RDW – 20 mai – 5 iunie, Piața Amzei

Expoziția  RDW Classics  Adresă: Institutul Cultural Român, Aleea Alexandru nr.38 / Program expoziție/26 mai – 8 iulie/L-V 10-17

Expoziția  Diploma – Adresă: Casa Filipescu-Cesianu (Sala Lapidarium), Calea Victoriei 151 / Program expoziție 22-29 mai/12:00-20:00.

Expoziția INSTALART/ OBIECT/ 004 – Adresa: Strada Nicolae Bălcescu, nr. 17 / Program 26 mai – 4 iunie (12-20)

Evenimente conexe – conferinţe, expoziții, proiecţii sau ateliere, ce vor avea loc în diverse spații convenționale și neconvenționale, galerii de artă, studiouri de design, ateliere sau showroom-uri, cu scopul de a promova designul și toate disciplinele acestuia – în diferite locații, harta aici 

Noaptea Agențiilor de Publicitate – 26 mai – în diferite locații

Noaptea Studiourilor de Arhitectură – 2 iunie – în diferite locații

Alte detalii aici