În perioada 21 mai – 25 septembrie 2016 Muzeul Național de artă din capitaă găzduiește Expoziţia Oglinzile Orientului care aduce în faţa vizitatorului lumea plină de culoare şi pitoresc a perioadei fanariote, a Dobrogei şi Balcicului, a mirificului Constantinopol, dar şi a Orientului Apropiat sau a nordului Africii.

Organizatorii spun că este pentru prima dată în istoria artei autohtone, când tematica orientală este tratată în ansamblul ei, de-a lungul a aproape două secole.

Într-o scenografie expoziţională de excepţie sunt prezentate o suită de capodopere ale unor maeştri precum: Theodor Aman, Carol Pop de Szathmari, Ion Georgescu, Nicolae Grigorescu, Iosif Iser, Ştefan Popescu, Nicolae Tonitza, Jean Steriadi, Nicolae Dărăscu, Victor Brauner şi mulţi alţii.

Pe lângă lucrările de grafică şi pictură, expoziţia Oglinzile Orientului cuprinde şi piese de artă decorativă: bijuterii, arme, veşminte sau vase realizate în diferite tehnici, care au făcut parte din mari colecţii de artă din România, în secolul al XIX-lea şi al XX-lea.

Expoziţia Oglinzile Orientului este însoțită de o serie de evenimente conexe precum: programe educative şi ateliere pentru familii, vizite ghidate şi conferinţe tematice.

OO afis 50x70 cm

Participarea la aceste evenimente se va face pe baza unei rezervări prealabile la adresa de e-mail [email protected] sau la telefon 021.314.81.19, conform unui program care va fi disponibil pe site-ul muzeului.

Durata: 21 mai 2016 – 25 septembrie 2016

Locatie: Muzeul National de Arta al Romaniei, parterul Galeriei Nationale