15.600 de știri

85.600 de imagini

70.000 unici lunari

60% noi vizitatori în fiecare lună

78.700 Youtube views

11.000 tweets

and more

 

Aprilie 2016

De 7 ani Modernism.roarhivă și platformă de promovare a culturii contemporane românești susține, promovează și expune artiști români contemporani, creativi români, evenimente culturale de anvergură, proiecte bilaterale și internaționale din toate domeniile culturii contemporane, cu accent pe artele vizuale.

15.600 de știri, articole, recenzii, interviuri sau 85.600 de imagini și fișiere audio și video

Categoriile platformei Modernism.ro au crescut și s-au diversificat de-a lungul anilor, de la Artistul lunii, Expo of the week, Gallery talk, Home Made Art, Secret Museums, Photo of the Day, la Arhitectură, Educație, Art Terapie. Evenimentele, proiectele, programele au fost integrate și în secțiuni cum ar fi Show me the money, Punctul Critic, No Comment, Q&A, VideoISM, Serial sau Concurs.

Platforma a schimbat designul, funcționalitatea și hostingul de câteva ori până acum, pentru a putea susține volumul enorm de informație uploadat. Echipa de bază a Modernism are 5 oameni și alți colaboratori pe diferite domenii de expertiză. Pentru că este o inițiativă de lucru în regim de voluntariat și pentru a asigura sustenabilitatea proiectului, echipa Modernism.ro concepe și oferă servicii și produse culturale culturale pentru industrii creative.

Peste 70.000 unici lunari, peste 60% noi vizitatori în fiecare lună, peste 45% femei, peste 90% din Europa

Platforma Modernism are un public urban, artistic, dinamic, cu studii medii și superioare, artiști, freelanceri, creativi din industrii creative și culturale, angajați în corporații, instituții, fundații, asociații culturale, ce derulează proiecte de implicare socială prin artă ori prin forme creative contemporane. Media de vârstă acoperă toată plaja de 15-65 de ani.

 


De la celebritate la produse video și audio

„3 minute de celebritate” este primul serial video-multimedia, cu filmări făcute în perioada decembrie 2008 – noiembrie 2011, ce prezintă scena artistică şi realizările artiștilor români contemporani. Este un proiect dezvoltat de platforma Modernism.ro, menit să încurajeze această mișcare culturală prin interviuri cu diferiți artiști şi creativi din zona artelor vizuale ori ale artelor spectacolului și prin reportaje concentrate care oferă insight-uri dintr-o zonă exclusivistă, emergentă și prea puțin cunoscută publicului român şi străin.

Proiectul a luat forma unui parteneriat cu TVR care includea difuzarea timp de un an de zile a unui film de 3 minute care prezintă prezintă artişti, creativi și locații sau spații gazdă pentru evenimente creative. În 2012, o co-producție cu A&A Records a adus proiectul în foma unui box cu 3DVD-uri și 81 de filme: „modernism art documentaries”.

În 2013 a apărut emisiunea radio „20 de minute de celebritate”, un produs online făcut în colaborare cu Radio România Internațional (și difuzat de aceștia în toată rețeaua lor de radio mondială) care constă într-un interviu lunar de 20 minute cu un creativ sau reprezentant al industriilor culturale și creative din România. Emisiunea este preluată pe site și difuzată integral online pe platformă la secțiunea RadioISM.

25.000 Facebook likes, 78.700 Youtube views, 11.000 tweets

Modernism.ro este prezent pe rețele sociale, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Pinterest, Instagram, Tumblr. Un organic reach pe Facebook ajunge la 3.000 iar fanii ajung la sute sau mii per cont: peste 600 Pinterest și Tumblr, peste 1500 Twitter.

 

Ne găsiți aici:
[email protected]

http://www.modernism.ro
Echipa Modernism.ro
Editor & curator: Cosmin Nasui
Cultural PR & communication consultant: Oana Ioniță Nasui
Image & Film Editor: Cristi Farcaș
Web developer: Ciprian Voicu
Photography: Lucian Muntean
Contributors: Florica Prevenda (visual arts, New York), Rares Craiut (performing arts, Bruxelles), Raluca Bogdan (photography, Bucharest/Romania), Călin Hentea (photography, Bucharest/Romania).

Social:
Facebook: http://www.facebook.com/modernism.ro
Twitter: http://www.twitter.com/modernismro
Youtube: http://www.youtube.com/user/modernismpunctro
Linkedin: http://www.linkedin.com/company/modernism.ro
Pinterest: http://pinterest.com/source/modernism.ro
Tumblr: http://modernismro.tumblr.com/
Instagram: http://instagram.com/modernismro/

macheta-modernism