La Galeria de Artă din municipiul Baia Mare a avut loc, vernisajul expozitiei ”Body & Soul”, a artistului plastic Paul Covaci. Expoziţia încearcă să investigheze cu mijloacele specifice artei plastice – sculptură, pictură şi colaj – atât corpul uman în originalitatea, frumuseţea şi unicitatea lui, cât şi dimensiunile sufleteşti care ţin de el.

Lucrările artistului Paul Covaci au fost realizate în decursul a aproximativ trei ani, ele fiind expuse în cadrul celei de-a şaptea expoziţii a tânărului.

Totul se leagă de corp, suflet şi felul cum se împletesc cele două. Fiecare are povestea ei. E o expoziţie poate puţin amestecată ca teme, dar asta e viaţa. Trăim într-o societate mai eclectică, care ne impinge în dreapa-stânga, acum avem job, acum nu mai avem şi atunci avem nevoie de eclectismul ăsta”, a spus artistul Paul Covaci.

Artistul plastic Kovacs Bertalan spune că l-a remarcat pe Paul încă de pe vremea când acesta studia la liceu, lucrările lui prezentând versiuni pline de energie şi originalitate, grefate pe coloana vertebrală a pop-artului.

Face o artă care nu are graniţe, culoare, pictură, grafică, sculptură, dovedeşte un simţ al umorului ieşit din comun şi care îi dă o dimensiune foarte specială ştiut fiind că arta vizuală prin staticitatea ei poate să încorporeze umorul într-un mod mult mai transfigurat şi subtil”, a precizat artistul plastic Kovacs Bertalan.

Paul este colegul nostru foarte dinamic, foarte special, pentru că de fiecare dată propune pe simeze lucruri care nu ascund complexe, nu ascund frustrări, decât o sinceritate şi o abordare inclusiv în panotare”, a spus preşedintele UAP Baia Mare, Laura Ghinea.

Covaci-Paul-(1) Covaci-Paul-(2) Covaci-Paul-(3) Covaci-Paul-(4) Covaci-Paul-(5) Covaci-Paul-(6) Covaci-Paul-(7) Covaci-Paul-(8) Covaci-Paul-(9) Covaci-Paul-(10) Covaci-Paul-(11) Covaci-Paul-(12) Covaci-Paul-(13) Covaci-Paul-(14) Covaci-Paul-(15) Covaci-Paul-(16) Covaci-Paul-(17) Covaci-Paul-(18) Covaci-Paul-(19)