Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și Primăria Municipiului București
au plăcerea de a vă invita sâmbătă, 4 aprilie, ora 16:00,
la vernisajul expoziției artistului ieșean FELIX AFTENE
– Iconic Memory / Memoria imaginii –
Lucrările lui FELIX AFTENE – unul dintre cei mai reprezentativi artişti vizuali de astăzi,  vor putea fi văzute până pe 4 mai, 2015

Felix Aftene
Felix Aftene (n.1972) este un artist reprezentativ al generației din care face parte, cea în care se manifestă noul val al figurativului bine temperat. Cu o activitate expozițională prodigioasă, în țară și în afara granițelor, multiplu premiat și apreciat de critica de specialitate, Felix Aftene se reinventează cu fiecare propunere pe care o aduce în spațiul public. Memoria imaginii, proiectul propus pentru spațiul amplu al Palatului Brâncovenesc, aduce pe simeze, scene dinamice, un bestiar fragmentat și scenografii riscate, toate învăluite într-o stranie și — pe alocuri — înduioșătoare autoreferențialitate.

Ceea ce vibrează în sufletul meu calofil, atunci când privesc lucrările lui Felix Aftene este capacitatea sa ideatică proteică, referințele livrești, dozajul luminilor, justețea proporțiilor și a volumelor, suprafețele vibrate de hașuri și dinamica intrinsecă din salturile elansate ale icarilor săi industriali.

Bun promotor al propriilor proiecte, atent la detalii și cu acoperire mare pe arii diverse ale artelor plastice contemporane românești, Felix Aftene este, cu siguranță, un nume despre care vom mai avea ocazia să vorbim.

Mădălina Mirea, curator, aprilie 2015

Centrul Cultural Palatele Brancovenesti
str. Valea Parcului, nr. 1
Mogosoaia 077135
Romania