Propunere de interzicere a spectacolelor de circ in care apar animale salbatice
Deputatul Remus Cernea a creat din nou valva in Parlament cu propunerea sa ca spectacolele de circ in care apar animale salbatice sa fie interzise pentru ca incalca flagrant drepturile animalelor.

sursa: www.ziare.com/

“Animalele salbatice sufera ingrozitor. Dresajul depinde de multe ori de infometare, se practica pana si electrosocurile. Viata acestor animale devine un chin la circ”, sustine Remus Cernea, initiatorul legii, potrivit Pro Tv.

Remus Cernea vrea ca Parlamentul sa interzica folosirea animalelor salbatice in circuri

Tigrii mai sunt 3.600 in salbaticie. Circurile reprezinta un factor de exterminare a acestor animale. Depinde foarte mult nivelul de civilizatie al unei tari de modul in care isi trateaza animalele, o spunea Ghandi”, a mai declarat Remus Cernea.

Parlamentarii s-au intrecut in a-l contrazice. Daca unii au sustinut ca asta ar insemna lacate pe toate circurile de stat, cei care au copii au argumentat ca cei mici isi doresc sa vada animalele.
In forma actuala, proiectul lui Remus Cernea prevede un termen de 5 ani pentru reintegrarea animalelor din circuri in rezervatii, sanctuare sau in salbaticie. Nici Guvernul si nici Senatul nu sustin proiectul deputatului, insa votul final va fi dat in Camera Deputatilor.

foto Lucian Muntean, vezi seria libertate @ captivitate

circul globus - foto lucian muntean 01 LM__0001 circul globus - foto lucian muntean 01 LM__0002 circul globus - foto lucian muntean 01 LM__0286 circul globus - foto lucian muntean 01 LM__0287