“Impreuna cu George Apostu la el acasa”
A avut loc vernisajul expozitiei “Prin arta mai aproape de Tata si fiu”, cu lucrarile artistilor plastici care au participat, incepând cu 20 august 2014, la editia a III-a a Taberei de Creatie “Impreuna cu George Apostu la el acasa”, organizata la Stanisesti de Asociatia de Prietenie Româno-Franceza, Primaria Stanisesti, cu finantarea Consiliului Judetean Bacau.
Proiectul face parte dintr-o serie de manifestari, organizate cu priliejul implinirii a 80 de ani de la nasterea marelui sculptor George Apostu, nascut la Stanisesti. Ca si la editiile precedente, tabara este girata de nepotul sculptorului, Dinu Apostu, invitati fiind sculptorii Gheorghe Zarnescu, , Maxim Dumitras si Ioan Pop – Vereta. Lucrarile executate vor ramâne in patrimoniul Casei Memoriale “George Apostu”.
Cu aceeasi ocazie se va desfasura si Simpozionul “Intre amintire si actualitate – opera si viata sculptorului George Apostu”, urmat de un recital al artistului Grigore Lese. A prezentat criticul de arta Pavel Susara.

as cx dg ds fg fh GHEORGHE ZARNESCU-ORIZONTALA,350x60cm,lemn b GHEORGHE ZARNESCU-ORIZONTALA,350x60cm,lemn c GHEORGHE ZARNESCU-ORIZONTALA,350x60cm,lemn IOAN POP -VERETA-FANTANA,lemn350x50cm b IOAN POP -VERETA-FANTANA,lemn350x50cm c IOAN POP -VERETA-FANTANA,lemn350x50cm lm MAXIM DUMITRAS-Privire albastra,lemn,dim.350x60 cm b MAXIM DUMITRAS-Privire albastra,lemn,dim.350x60 cm c MAXIM DUMITRAS-Privire albastra,lemn,dim.350x60 cm mj nb r sf v vc x