Simpozionul Internaţional de Pictură, „Orheiul Vechi – 2014”

Simpozionul International de Pictura

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi AO Centrul de Arta AMPRENTE organizează prima ediţie a Simpozionului Internaţional de Pictură, „Orheiul Vechi – 2014”.

La eveniment vor participa artişti plastici din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Germania şi Polonia: Vasile Tolan (România), Vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România; Florin Ciubotaru (România); Suzana Fântânariu (România), profesor universitar doctor la Facultatea de Arte, Universitatea de Vest Timişoara; Ewa Miazek (Polonia), fost președinte al Uniunii Artiştilor Plastici din Varșovia; Rick Copsey (Marea Britanie); Gabriele Lockstaedt (Germania); Jalbă Ghenadie (Republica Moldova), președintele Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova; Zamşa, Simion (Republica Moldova) şi Tudor Zbârnea (Republica Moldova), directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei.

În cadrul acestui proiect au  loc mai multe activităţi:

  1. 3-9 august 2014, Butuceni – tabăra de pictură „Orheiul Vechi”
  2. 8 august 2014, ora 15.00, Butuceni – prelegeri şi dezbateri pe tema dezvoltării picturii în condiţiile actuale de promovare a artelor vizuale contemporane. Vor participa directori de muzee, galerii, curatori, artişti plastici şi reprezentanţi ai  mass-media;
  3. 9 august 2014, ora 16.00, Muzeul Național de Artă al Moldovei – vernisajul expoziției de artă contemporană cu participarea comună  a artiștilor din Republica Moldova si din străinătate în cadrul căreia vor fi expuse lucrările realizate în cadrul taberei de pictură;

Proiectul va beneficia de un catalog ce va conţine, pe lângă detalii despre viaţa şi activitatea artiştilor participanţi, imagini şi detalii cu toate tablourile expuse.

Expoziţia de artă contemporană va fi itinerată la Muzeul de Istorie si Etnografie din oraşul Soroca (15 septembrie 2014) şi la Galeria Cupola, Iasi (ianuarie, 2015).

1 comment on this postSubmit yours
  1. nu am stiut de expozitie. As fi participat cu mare dragoste… Va rog sa ma anuntati despre actiunile viitoare….

    Cu prietenie,

    MS Bozan

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank