Cristina Bolborea „Places to be there” @ Museu Nacional do Azulejo, Lisabona, Portugalia

Cristina-Bolborea_AfisExpo_Lugares-onde-estareiCristina Bolborea

Locuri unde voi fi / Lugares onde estarei / Places to be there

Expoziţie personală la Museu Nacional do Azulejo, Lisabona, Portugalia

15 iulie – 2 noiembrie 2014

 

2 total comments on this postSubmit yours
  1. Daca pana in prezent, vizionarea expozitiilor personale ale Cristinei Bolborea ne-a emotionat pur si simplu, iata ca de acum, odata cu organizarea de catre unul din cele mai prestigioase temple ale ceramicii europene -Muzeul ceramicii din Lisabona- a unei ample expozitii personale, creatiile artistei noastre ne fac sa fim si mandri. Iar prelungirea duratei expozitiei, cu inca doua luni, demonstreaza –daca mai era nevoie- ca avem artisti buni, foarte buni, recunoscuti si apreciati nu numai in tara dar iata si in patria ceramicii. Avem, trebuie sa o recunoastem cu mandrie, artisti de valoare europeana. Iar organizatorii de la ‘Museu Nacional do Azulejo’ au sesizat acest fapt si au actionat in consecinta. Mult succes, distinsa doamna si, inca o data, felicitari !

  2. Pornind de la afisul pe care site-ul Modernism.ro ni-l prezinta in avanpremiera, si avand in vedere tilul atribuit de Cristina Bolborea expozitiei sale personale de la Lisabona, declar si eu ca “Muzeul faiantei” este locul in care mi-as fi dorit sa fiu. Sunt insa, iata, in postura incomoda de a nu putea emite decat o opinie de la distanta, motiv care ma face sa fiu cu adevarat trist, ca intr-un fado ce rasuna serile pe strazile cartierului Baixa. Desi nu voi putea vedea expozitia in situ, am insa repere solide care suplinesc aceasta frustrare. Ppornesc atat de la memoria afectiva, bine impregnata de lucrarile artistei create si admirate de-a lungul timpului, cat si de la extraordinarul afis al organizatorilor. Simplu, penetrant, elegant acesta e realizat cu mult profesionalism. Fotografia excelenta a uneia dintre cele mai frumoase lucrari prezentate in primavara acestui an la Ghetaria din Complexul Mogosoaia, este, cu siguranta, un element important, ‘inelul’ cu care artista sper sa agate privirile si sa le ‘uneasca’ astfel cu interesul publicului ce va fi multumit de ceea ce va vedea.
    Ii urez plurivalentei artiste succes si sa ne reprezinte cu mandria, prestanta si umorul cu care ne-a obisnuit. Ne va putea demonstra, inca odata, ca acel ceva mirific care-i atinge mai toate lucarile, va fi capabil sa subjuge publicul ce va trece pragul acestei importante expozitii personale gazduita de indepartata Portugalie.

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank