Cristina Bolborea „Places to be there” @ Museu Nacional do Azulejo, Lisabona, Portugalia

Cristina Bolborea „Places to be there” @ Museu Nacional do Azulejo, Lisabona, Portugalia

Cristina-Bolborea_AfisExpo_Lugares-onde-estareiCristina Bolborea

Locuri unde voi fi / Lugares onde estarei / Places to be there

Expoziţie personală la Museu Nacional do Azulejo, Lisabona, Portugalia

15 iulie – 2 noiembrie 2014

 

Share This:

2 Comments

  1. Daca pana in prezent, vizionarea expozitiilor personale ale Cristinei Bolborea ne-a emotionat pur si simplu, iata ca de acum, odata cu organizarea de catre unul din cele mai prestigioase temple ale ceramicii europene -Muzeul ceramicii din Lisabona- a unei ample expozitii personale, creatiile artistei noastre ne fac sa fim si mandri. Iar prelungirea duratei expozitiei, cu inca doua luni, demonstreaza –daca mai era nevoie- ca avem artisti buni, foarte buni, recunoscuti si apreciati nu numai in tara dar iata si in patria ceramicii. Avem, trebuie sa o recunoastem cu mandrie, artisti de valoare europeana. Iar organizatorii de la ‘Museu Nacional do Azulejo’ au sesizat acest fapt si au actionat in consecinta. Mult succes, distinsa doamna si, inca o data, felicitari !

  2. Pornind de la afisul pe care site-ul Modernism.ro ni-l prezinta in avanpremiera, si avand in vedere tilul atribuit de Cristina Bolborea expozitiei sale personale de la Lisabona, declar si eu ca “Muzeul faiantei” este locul in care mi-as fi dorit sa fiu. Sunt insa, iata, in postura incomoda de a nu putea emite decat o opinie de la distanta, motiv care ma face sa fiu cu adevarat trist, ca intr-un fado ce rasuna serile pe strazile cartierului Baixa. Desi nu voi putea vedea expozitia in situ, am insa repere solide care suplinesc aceasta frustrare. Ppornesc atat de la memoria afectiva, bine impregnata de lucrarile artistei create si admirate de-a lungul timpului, cat si de la extraordinarul afis al organizatorilor. Simplu, penetrant, elegant acesta e realizat cu mult profesionalism. Fotografia excelenta a uneia dintre cele mai frumoase lucrari prezentate in primavara acestui an la Ghetaria din Complexul Mogosoaia, este, cu siguranta, un element important, ‘inelul’ cu care artista sper sa agate privirile si sa le ‘uneasca’ astfel cu interesul publicului ce va fi multumit de ceea ce va vedea.
    Ii urez plurivalentei artiste succes si sa ne reprezinte cu mandria, prestanta si umorul cu care ne-a obisnuit. Ne va putea demonstra, inca odata, ca acel ceva mirific care-i atinge mai toate lucarile, va fi capabil sa subjuge publicul ce va trece pragul acestei importante expozitii personale gazduita de indepartata Portugalie.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>