Sesiune de formare și consultanță interactivă susținută de Corina Șuteu – formator principal, Oana Radu & Elvira Lupșa

Co-prezentat de Film ETC. și Formare Culturală, în colaborare cu Librăria Bastilia

Joi, 17 iulie 2014, ora 11:00, la Librăria Bastilia București
Cafeneaua din mansardă (Piața Romană nr. 5, București)
Durata formării: 6 ore (11:00-14:00 & 15:30-18:30)
Număr maxim de participanți: 15

Aveți nevoie de o sumă de bani pentru a realiza proiectul vostru creativ?
Aveți o comunitate de oameni care crede în proiectul vostru și ar fi dispusă la donații pentru a îl susține?
Considerați că ideea și propunerea voastră interesează un public potențial și e motivantă și interesantă pentru cei care o citesc?
Înseamnă că puteți construi o campanie de crowdfunding!

Noile tehnologii și explozia social media permit astăzi existența unor noi instrumente de strângere de fonduri, numeroase platforme online – de la Kickstarter și Indiegogo, până la cele locale, mai recente, precum Creștemidei sau Potșieu – facilitând mobilizarea a numeroși donatori mici în favoarea unor proiecte creative inovatoare. Crowdfunding-ul înseamnă însă mai mult decât a atrage fondurile necesare unei inițiative; el este un instrument unic de crowdsourcing pentru a vă testa proiectul, a-l promova, a construi și interacționa cu publicul vostru poțential.

În spatele unei campanii de crowdfunding se ascunde o pregătire extrem de minuțioasă, dar cu cât această pregatire e realizată cu mai mare grijă, cu reală inventivitate și rigoare, cu atât șansele de a obține fondurile necesare sunt mai mari.

Bazată pe îndelungata expertiză de formare și dezvoltare culturală și instituțională a expertului internațional Corina Șuteu și pe experiența directă a două campanii de crowdfunding a căror arhitectură a fost concepută de Oana Radu și Elvira Lupșa, sesiunea de față, organizată în colaborare cu cea mai importantă platformă online dedicată artelor vizuale, vă propune o introducere detaliată în ceea ce presupune arhitectura unei campanii reușite de crowdfunding și o discuție aplicată, sub formă de feedback și studii de caz legate de proiecte prezentate de participanți.

Cost

Taxa de participare este de 500 RON/participant.
Aceasta se achită prin transfer bancar în contul Asociației Film ETC.:
IBAN: RO37 RNCB 0082 1297 5887 0001, deschis la Banca Comerciala Romana – Bucuresti.

Dacă doriți să plătiți numerar, vă rugăm să luați legătura cu noi.
Veți fi contactați telefonic după ce completați formularul de înscriere legat de finalizarea plății.

Înscriere

Cei interesați să participe sunt rugați să completeze formularul de înscriere și să achite taxa de înscriere.
Numărul de locuri este limitat (maxim 15 participanți); participarea se va face în ordinea înscrierii, care este asigurată doar după plata taxei. Participarea poate fi anulată și taxa restituită cu maxim 3 zile înaintea derulării sesiunii.

Pregătire

Pentru a permite un feedback specific și eficient, solicităm participanților să completeze în prealabil un chestionar care să schițeze proiectul și parametrii unei posibile campanii de crowdfunding pentru acesta. Chestionarul vă va fi transmis în momentul înscrierii.
Vă rugăm să ne transmiteți chestionarul completat până cel târziu în data de 13 iulie la <[email protected]>.

Pentru detalii și informații:
Andra Stoica | <[email protected]> | 0758-904-522

 

CORINA ŞUTEU este președinte al Asociației Film ETC. și al Festivalului de film Making Waves de la New York. Între 2006-2012 a fost director al Institutului Cultural Român din New York. În perioada 1991 – 1993 a fost director al Uniunii Teatrale din România și ulterior director al „Theatrum Mundi”. Între 1995-2001 a fost director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturelles (Dijon, Franța). A inițiat şi implementat programul de Masterat ECUMEST pentru Europa Centrală şi de Est în 1995 şi a înființat Asociația ECUMEST. A co-inițiat programul Policies for Culture, în colaborare cu European Cultural Foundation, Amsterdam, în 2000. Corina Șuteu a fost președinte al Forumului Rețelelor Europene și membră în comitetul de conducere al IETM – Informal European Theatre Meeting, al ENCATC – European Network of Cultural Administration Training Centers în este expert și trainer în management cultural, politici culturale europene și cooperare culturală și autor a numeroase studii, articole și o carte pe aceste teme.
[email protected]

OANA RADU este co-fondator al Romanian Film Initiative și al Asociației Film ETC. (București) și manager al Festivalului MAKING WAVES: New Romanian Cinema (New York). Între 2006-2012 a fost director adjunct al Institutului Cultural Român din New York, participînd activ la implementarea unei noi viziuni și abordări instituționale a diplomației culturale sub conducerea Corinei Șuteu. Între 2000-2006, Oana Radu a fost director de programe al Asociației ECUMEST din București, coordonînd o serie de programe în domeniul politicilor culturale și cooperării culturale în Estul Europei. A fost coordonator regional pentru Europa de sud-est al programului „Policies for Culture”, dezvoltat în parteneriat de Asociația ECUMEST și Fundația Culturală Europeană din Amsterdam. A contribuit, de asemenea, la o serie de studii și cercetări în domeniul politicilor culturale în Europa de sud-est. Absolventă a Masteratului European în Management Cultural al Școlii de Comerț din Dijon, Franța.
[email protected]

ELVIRA LUPȘA este development associate și community manager al Romanian Film Initiative. Este designer-ul și dezvoltatorul website-ului filmetc.org. A lansat prima campanie de crowdfunding de succes pentru un proiect major din România: ediția 2012 a festivalului de film românesc Making Waves de la New York, care a fost finanțat în totalitate din fonduri private. În 2013, a coordonat și a doua campanie de strângere de fonduri care a inclus campania de Kickstarter și o gală de licitație live. În prezent, Elvira Lupșa dezvoltă o platformă online pentru comercializarea artei contemporane din România și continuă să fie implicată în organizarea festivalului Making Waves 2014. Elvira Lupșa a trăit și studiat în Franța, iar ulterior a obținut diploma de licență în istoria artei, filosofie și film în New York. De curând s-a mutat în România.
[email protected]

ASOCIATIA Film ETC. este o organizație non-profit ce și-a propus sprijinirea dezvoltării și promovării industriilor culturale, a acompanierii profesionalizării sectorului cultural și dezvoltarea unor abordări mai antreprenoriale în arte și cultură. Asociația Film ETC. și platforma sa informală Romanian Film Initiative (RFI) au fost lansate în toamna anului 2012 de Corina Șuteu, Mihai Chirilov și Oana Radu, echipa care a inițiat și organizat Festivalul de film românesc din New York începând cu anul 2006, pentru a asigura continuarea și dezvoltarea acestuia și a parteneriatului cheie cu Film Society of Lincoln Center. În 2012 și 2013 RFI a derulat cu success două ample campanii de crowdfunding prin Kickstarter pentru susținerea festivalului. Alături de continuarea și extinderea festivalului Making Waves, proiectele Asociației Film ETC. includ participarea la Festivalul de film european din New York „Panorama Europe”, Rețeaua de distribuție Alternative Distribution Network (ADN), Biblioteca de management și politici culturale, precum și multiple ateliere adresate specialiștilor din industrie, proiecte de consultanță în industria de film și în sectorul cultural din România. www.filmetc.org

FORMARE CULTURALA este un program de traininguri și consultanță în domeniile managementului cultural și comunicării culturale. Misiunea programului de training este oferirea de oportunități de învățare continuă (life-long learning) în domeniul creativ și cultural, prin mijloace de educaţie nonformală, tuturor celor interesați. Programul are ca invitați formatori care sunt manageri cu experiență relevantă în domeniul creativ și cultural din România. Programul de consultanţă oferă servicii specializate în domeniul creativ și cultural, prin construirea de strategii de dezvoltare culturală, aplicarea acestora pe o piață atipică, cea românească, și integrarea firească într-un context european. Formare Culturală este initiativă asociată Modernism.ro, platforma de promovare a artelor contemporane românești, producător și partener de proiecte naționale și internaționale de artă contemporană.
www.FormareCulturala.ro | www.modernism.ro

2013-11-14-crowdfunding