Călin Dan este noul director al Muzeului Naţional de Artă Contemporană al României

calin-dan

Călin Dan a câştigat concursul de management cu nota 9,36.

La concursul organizat de Ministerul Culturii au mai participat Ruxandra Balaci (care a primit nota 7,02), Maria-Magdalena Radu (7,91) şi Raluca-Elena Velisar (9,16).

Din martie anul acesta, Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti a fost condus de directorul interimar Liviana Dan, potrivit site-ului mnac.ro.

Fostul director general al MNAC, istoricul de artă şi curatorul Mihai Oroveanu, a decedat pe 31 august 2013. Din septembrie anul trecut, postul de director interimar a fost ocupat de Raluca Velisar.

Călin Dan, absolvent al Institutului de Arte Plastice “N. Grigorescu”, Secţia Istoria şi Teoria Artei din Bucureşti, este artist, critic de artă, curator şi muzeograf.

Aceasta a activat ca redactor-şef al revistei ARTA (1990-1994), director artistic al Centrului Soros pentru Artă Contemporană, Bucureşti (1992-1995) şi ca lector în cadrul Academiei de Artă din Bucureşti, Departamentul Foto-Video (1991-1995).

În 1990, Călin Dan fondează grupul subREAL împreună cu Josif Kiraly şi Dan Mihălţianu. Stabilit la Amsterdam din 1995, îşi continuă activitatea în cadrul grupului subREAL. Acesta a fost invitat să conferenţieze pe teme legate de arta electronică în România, Slovenia, Croaţia, Germania, Marea Britanie, Olanda, Austria, Finlanda, Suedia şi Statele Unite ale Americii.

În anul 2001, Guvernul României a decis înfiinţarea Muzeului Naţional de Artă Contemporană în aripa E4 a Palatului Parlamentului, se arată pe site-ul ghidulmuzeelor.cimec.ro. Muzeul a fost constituit prin fuziunea dintre Oficiul Naţional pentru Documentare şi Expoziţii de Artă (ODEA) şi Departamentul de Artă Contemporană, din cadrul Muzeului Naţional de Artă al României, a cărui activitate a încetat în anul 2001. În octombrie 2004, noul sediu al MNAC a fost deschis publicului în aripa E4 a Palatului Parlamentului.

3 total comments on this postSubmit yours
  1. Felicitari Calin,esti exact unde iti este locul,Mircea.

  2. Ma bucur mult si cred ca ca o sa te distrezi nespus.
    Felicitari.
    Cu un ranjet de satisfactie, Ligia.

  3. Cu tot respectul pentru un asa mare artist, sintem oare siguri ca nu a avut agenti in comisia care a ales directorul mnac? Au fost multe comentarii si contestatii in legatura cu acest concurs. Controversat si dubios, cu intrigi si influente intra si exominister, cu naimiti travestiti in juriu, citiva functionari, doi artisti mediocri, un critic fara legatura cu muzeele, majoritatea in conflict de interese cu candidatii (unii galeristi ai candidatului) si avind CVuri cam nule fata de candidati si absolut nici un specialist in muzee de arta contemporana. Asta credem ca a fost in juriu. Tipic Romaniei. Un artist, cu tot cu galeristi si colectionari implicati in concurs, in fruntea unui muzeu national de arta contemporana; asa ceva este unic in Thailanda.

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank