Virgil Niţulescu este președintele Reţelei Naţionale a Muzeelor din România


Resize of virgil nitulescu director MTR foto Lucian Muntean
Directorul general al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MŢR), Virgil Niţulescu, a fost ales, joi, preşedinte al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România şi a anunţat că doreşte întărirea relaţiei cu Reţeaua europeană a muzeelor şi continuarea proiectelor bune ale fostei conduceri ale reţelei.
Virgil Ştefan Niţulescu a declarat, joi, la Suceava, că Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) a făcut “lucruri extraordinare” în ultimii opt ani şi că doreşte continuarea acestora.

“Aşa cum în anul 2005, când am devenit secretar de stat pentru probleme de patrimoniu în Ministerul Culturii, am înţeles că cea mai bună strategie este aceea a continuării a tot ceea ce s-a făcut bun în mandatul de dinaintea mea şi am aplicat acest lucru, acelaşi lucru îl voi face şi acum. RNMR a făcut lucruri extraordinare în ultimii opt ani şi toate aceste lucruri trebuie continuate. În niciun caz nu-mi propun vreo ruptură, mai ales că toată echipa care şi-a depus candidatura pentru funcţiile în noul Consiliu Director este formată din oameni pe care îi cunosc de zeci de ani de zile”, a declarat Virgil Niţulescu.

El a mai spus că lucrează în muzee din anul 1984 şi că a fost, timp de mai mulţi ani, în conducerea Comitetului Naţional Român al Consiliului Internaţional al Muzeelor şi a avut posibilitatea să-i cunoască pe colegii săi din muzeele din România, astfel încât are încredere că va lucra “uşor şi eficient” cu aceştia.

“Dincolo de asta, organizaţia trăieşte prin membrii săi, este nevoie ca membrii RNMR să simtă că fac parte din această organizaţie, ei au nevoie de o reprezentare la nivel central şi va fi în sarcina noastră, a celor care vor conduce reţeaua, de a discuta cu Ministerul Culturii, dar şi cu Consiliile Judeţene şi celelalte autorităţi locale pentru a apăra interesele muzeelor în toate privinţele”, a spus Niţulescu.

Totodată, el a precizat că în mandatul său îşi propune întărirea relaţiilor cu Reţeaua europeană a muzeelor. “Vreau să întăresc foarte mult relaţiile cu Reţeaua europeană a muzeelor şi pe această cale să pot să obţin mai multe proiecte în beneficiul muzeelor româneşti”, a menţionat Niţulescu.

La cea de-a opta ediţie a Adunării Generale a Reţelei Naţionale a Muzeelor din România a fost ales Comitetul Director al acestei reţele.

Astfel, în funcţia de preşedinte al RNMR a fost ales directorul general al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Ştefan Niţulescu, iar în funcţia de director executiv a fost ales Dragoş Neamu, manager de proiecte culturale în cadrul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti. Dragoş Neamu este şi cel care a deţinut, până vineri, funcţia de preşedinte al RNMR.

Vicepreşedinţi al RNMR au fost aleşi Alexandra Zbuchea, prodecan al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti, Lăcrămioara Stratulat, director al Complexului Naţional Muzeal Moldova din Iaşi, Valer Rus, director al Muzeului “Casa Mureşenilor” din Braşov, şi Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

Noul director executiv al RNMR, Dragoş Neamu, a precizat că Reţeaua Naţională a Muzeelor din România are o reprezentativitate pentru aproximativ 150 de entităţi muzeale.

El a menţionat că RNMR avea 33 de muzee membre în anul 2006, iar în anul 2014 are 66 de muzee membre, o parte din aceste instituţii fiind organizate sub formă de complex muzeal, iar altele având în subordine muzee satelit sau case memoriale.

sursa mediafax

1 comment on this postSubmit yours
  1. Bravo lui, ca MTR pare ca e ceva mai voi de la o vreme incoace. Dar, apropo – cine va fi noul Director al MTR? Ca situatia pare, totusi, aceea a incompatibilitatii…

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank