Alma-RedlingerAlma Redlinger – 90 de ani de viata, 70 de ani de pictura 

Intervievata cu ocazia unei cuprinzatoare expozitii gazduite de sala Dalles din Bucuresti, unde erau expuse si doua autoportrete, unul realizat în urma cu 60 de ani si altul recent, artista a afirmat modest ca între ele se afla o viata. De om si de artist, care a interpretat pictura ca propriul destin. Alma Redlinger face parte din generatia care asigura continuitatea picturii interbelice prelungita firesc în contemporaneitate. Eleva a pictorului M.H. Maxy, si-a adjudecat oarecum firesc o cariera avangardista. Este cu neputinta sa surprinzi toate detaliile creatiei unui artist dintr-o singura privire, aruncata unui tablou într-o clipa, superficial poate. Ochiul artistei, surprinzator de înzestrat pentru a sesiza cele mai neînsemnate reflexe, a gasit usor solutia problemelor pe care pictorul le alege întotdeauna corespunzator numai cu aptitudinile sale. 
“Aroma tactila a pensulatiei, prin simtirea detaliului decupat, apare permanent în cautarile sale. Imaginea ideala, planta endemica cu un miros special, este invocata distinct si clar în opera Almei. Privindu-le îmbietor, toate florile îsi deschid brusc corola si rasar cu ritmuri de alegrete în imaginatia noastra. Fiecare detaliu, încadrat direct de florile Almei, ne ademeneste ochii si nasul, iar cu persistenta culorii, ne urca spre metaesente lin inspirate placut. Apoi, pictorita înfige adânc în noi imaginea ei bulb; acum, germinarea, perceputa în mod senzorial, rasare vioi si zvâcneste prin fiecare cu învaluirea unei ridicari extralumesti. Pentru ca frumusetea izvoraste din interior si pentru ca exista mediul care contribuie la nasterea ei, se poate întelege cât de mult se înalta acordul interior atunci când acordul exterior este folosit în acelasi sens, când caldura celor ce o înconjoara – în fapt, secretul artei ei – devine caldura vietii însesi. 
Apropiati-va… Haideti sa ne lasam învaluiti de fiecare tablou! Undeva deasupra, prin mireasma florilor, simtiti în suflet si parfumul Almei?”, afirma despre Alma Redlinger curatorul expozitiei, Adrian Buga. 

Apropiati-va de arta Almei Redlinger si lasati-va învaluiti de parfumul artei, macar o data în viata! Expozitia Alma Redlinger – 90 de ani de viata, 70 de ani de pictura va fi deschisa la Galeria Caminul Artei, Strada Biserica Enei, nr. 16, în perioada 12-25 martie, programul de vizitare fiind 10.00 – 18.00. 

Vernisaj expozitie, miercuri, 12 martie, ora 17.00 

Argo Art Consulting, Uniunea Artistilor Plastici din România si Centrul Arte Vizuale – Galeria Caminul Artei va invita miercuri, 12 martie, ora 17.00, la vernisajul expozitiei de pictura si grafica Alma Redlinger, 90 de ani de viata, 70 de ani de picturaCuratorul expozitiei este Adrian Buga, istoric si critic de arta, iar amfitrion, Cristian Robert Velescu, istoric si critic de arta.