Laurențiu RUȚĂ-FULGER @ Galeria Quadro, Cluj

Laurențiu RUȚĂ-FULGERVernisaj: luni, 24 februarie, ora 18:00

24 februarie – 21 martie 2014
Luni-vineri: 11:00-14:00; 15:00-19:00

Confuzia simbolisticii care vine din jur și își pierde sensurile. Nu vreau să mă salvez prin simbolistică. Simbolurile apar în aceste geometrii și îmi dau seama că ele sunt de fapt niște proprietăți. Și cred că simbolistica li s‑a dat ulterior, prin utilizare.” Laurențiu Ruță-Fulger

În expoziția de la Galeria Quadro vor fi prezentate obiecte, instalații, filme, fotograme din perioada 1976 – 2014, grupate în jurul proceselor de convertire, caracteristice activității lui Laurențiu Ruță-Fulger. Prin convertiri artistul experimentează transformarea formelor, trecerea lor din plan în spațiu, din identic în non-identic. El caută starea premergătoare conotațiilor lor simbolice, afirmând că “probează o anumită origine a formelor”.

Laurențiu RUȚĂ-FULGER (1955, Biled, jud. Timiș) este o personalitate de marcă a tendințelor de neo-avangardă din România. Impulsuri esențiale pentru formarea sa artistică a primit în anii șaptezeci, în ambianța timișoreană a grupului Sigma, care i-a influențat orientarea spre cercetările artistice corelate cu știința. Ca o sinteză a acestor preocupări a ajuns în 1976 la realizarea Sferei transformabile, a cărei principiu de autotransformare îi marchează gândirea artistică. În anii optzeci a continuat aceste preocupări în mediul inovator din jurul Atelierului 35 la Cluj, experimentând noi mijloace de exprimare plastică (performance, instalație, fotograme) a cercetărilor sale.
Expoziția este însoțită de un “Caiet de lucru” care oferă o privire mai amplă asupra activității artistului.

Proiect realizat în cadrul programului Bursa Quadro, cu sprijinul domnului Georg Lecca.

Galeria Quadro, 400009 Cluj, str. Napoca, nr. 2-4, etaj I., 64.
Tel: 
(0400) 0264 431 105| (0040) 0753 153 935

1 comment on this postSubmit yours
  1. Ma bucur ca aceasta expresie artistica cu idei si conceptii noi se manifesta si in Romania.Eu cred ca acest curent MODERNISM poate fi asimilat cu inovatia,cu schimbarea, cu progresul. ce subsumeaza cutezanta contestatara a avangardei motiv pentru care admir foarte tare tot ce sa facut la Cluj Felicitari Laurentiu!, putere de munca mai departe.!

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank