Rezultate licitația de iarnă GRIMBERG: rata de adjudecare de 41,5% și o sumă totală de 348.750 euro

Rată de adjudecare de 41,5% și o sumă totală de 348.750 euro la prima licitație de  artă a iernii 2013, organizată  de GRIMBERG pe 10 decembrie

București, 16 decembrie 2013 – Cea mai scumpă operă de artă vândută în cadrul licitației “Întâlnire cu capodopere” cât și ca urmare a negocierilor post-licitație a fost “Gladiole” de Nicolae Tonitza, achiziționată cu suma de 75.000 euro, iar printre cele mai bine vândute opere s-au numărat piesele unor autori români cu cotă solidă pe piața de artă precum: Camil Ressu, Theodor Pallady, Samuel Mutzner şi Gheorghe Petrașcu.

“Putem spune, fără îndoială, că prima licitație organizată de GRIMBERG s-a bucurat de succes în rândul colecționarilor, investitorilor și pasionaților de frumos, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să vină ca încă o confirmare a valorii aduse de către GRIMBERG pe piața de artă din România.  O vânzare de 41,5% din totalul loturilor, la un prim eveniment, este un rezultat foarte bun. În plus, dat fiind faptul ca încă mai există negocieri pentru achiziționarea unor lucrări prezentate în cadrul  licitației, ne așteptăm ca această cifră să mai crească.” a declarat dl. Ștefan Grimberg, fondator al Casei de Licitație și al Galeriei de Artă GRIMBERG

 

Stefan GrimbergLIcitația “Întâlnire cu capodopere – Tablourile bune nu sunt niciodată scumpe… (Zambaccian)”  a fost organizată de Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG în data de 10 decembrie 2013 la sala ArCub din București și a inclus 142 de opere de pictură și sculptură de valoare, din arta plastică românească. Dintre acestea, lucrările care s-au vândut cu cele mai mari prețuri, atât în cadrul licitației cât și în negocierile finalizate post-eveniment au fost:

  1. Nicolae Tonitza –„Gladiole” – 75.000 Euro
  2. Camil Ressu –„Peisaj cu șir de copaci” – 40.000 Euro
  3. Theodor Pallady –„Dalii și caiet oranj”– 40.000 Euro
  4. Samuel Mutzner –„Femeie în grădină” – 20.000 Euro
  5. Gheorghe Petrașcu –„Stânci la mare” – 20.000 Euro,

Notă: sume la care s-a adăugat taxa de licitație.

Evenimentul din 10 decembrie încheie seria de manifestări organizate de Casa de Licitație și Galeria de Artă GRIMBERG în 2013.

Pe parcursul anului 2014 GRIMBERG va organiza 8-10 licitații de artă și expoziții cu lucrari ale  unor reprezentanți de seamă ai artei vizuale românești și internaționale.

***

Despre GRIMBERG – Casă de licitație și Galerie de Artă

Casa de Licitaţie și Galeria de Artă GRIMBERG şi-au deschis porţile în toamna anului 2013 cu expoziţia “Capodopere ale picturii româneşti, între academism şi modernism”. Aceasta a adus în prim plan lucrări de artă românească excepţionale ale unor nume celebre precum: Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărascu, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein, Corneliu Baba, lucrări remarcate de colecţionari, critici de artă şi investitori.

Punând accent pe valoarea plastică a lucrărilor şi selectând extrem de riguros operele propuse spre vânzare,  Casa de Licitaţie și Galeria de Artă GRIMBERG oferă lucrări de o inefabilă frumuseţe şi de o autenticitate incontestabilă.

Casa de Licitaţie GRIMBERG  își propune să reașeze artele plastice românești pe o scară solidă a valorilor, oferind investitorilor și amatorilor de frumos certitudinea autenticității și un permanent suport de competență, seriozitate și disponibilitate.

Prin acțiunile sale, Casa de Licitaţie şi Galeria de Artă GRIMBERG sprijină reconectarea și promovarea artei plastice româneşti la spațiul european, propunându-și în același timp să devină sursa de informare şi partener de încredere în domeniul artei, pentru clienţii săi.

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank