Pentru  o definiţie  a vastului domeniu al sculpturii contemporane   facem  o radiografie a sculpturii contemporane. Promovăm sculptorii noului val. Începând din 2007 prezentăm anual patru sculptori, patru direcţii şi tot atâtea tendinţe, diferite în cadrul aceleiaşi expoziţii, şi totodată diferite faţă de ediţiile precedente.

„Termenul de operă de artă se cere uneori înlocuit cu acela de situaţie artistică, ordine artistică renunţând la delimitarea teritoriului ei până la o posibilă confundare cu ordinea naturală(…) Un termen caracterizat printr-o remarcabilă lipsă de precizie este ambientul care se referă la o desfăşurare, la o participare. Arta ambientală poate fi înţeleasă ca un anumit tip de sculptură dar şi o specie de spaţiu arhitectonic şi chiar o acţiune înrudită cu cea teatrală” scria teoreticianul şi criticul de artă Mihai Drişcu în Despre gândirea artistică actuală, sculptura şi structurarea spaţiului, Arta 1973, Bucureşti.

Le Corbusier dă o definiţie mult prea vagă: „sculptura este un spaţiu indicibil”. Definiţiile actuale ale sculpturii nu acoperă satisfăcător multe fapte artistice actuale ce se revendică ca fiind parte integrantă a sa. Care este, astăzi, domeniul sculpturii? A.Serban

Un eveniment organizat de Asociaţia ”Filiala din Arad a UAP România”, coordonator sculptor prof.univ.dr. Dumitru Şerban.

Un eveniment finanţat de Primăria Arad, Consiliul Municipal Arad, Asociaţia ”Filiala din Arad a UAP România”, artiştii participanţi, ARTISTS suporting ART, friendlyfairies.

Un eveniment fondat în 2007 de sculptorii Cosmin Forin Moldovan, Miruna Ioana Moraru, Anamaria Şerban, Tamas Attila Mihail.

Curatori si directori de proiect Anamaria Serban şi Cosmin Moldovan.

Un partener constant al proiectului este Centrul de Creaţie în Arte Vizuale Contemporane al Facultăţii de Arte şi Design Timişoara, UVT, prin participarea absolvenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor săi în expoziţiile şi cataloagele noastre în fiecare an.