Datorita unor accidentari survenite in timpul repetitiilor, spectacolul din 29 aprilie se reprogrameaza pentru inceputul lunii iunie, la o data aleasa in functie de disponibilitatea TNB. Biletele deja cumparate raman valabile pentru urmatoarea data (cei care nu pot veni la aceasta urmatoare data, isi pot recupera banii pe bilet). Revenim curand cu detalii. Multumim pentru intelegere.

——-

Compania italiană de dans Latin Café, condusă de coregrafa Katina Genero, susține pe 29 aprilie 2013, în premieră pentru România, spectacolul de succes: ”MIL BESOS por un café”.  Publicul român iubitor de dans și spectacole neconvenționale este așteptat la Teatrul Național București, începând cu ora 20, pentru a urmări pe viu spectacolul despre care prestigioasa publicație italiană ”Stampa” a scris: Un spectacol unic, o nouă  viziune asupra dansului și universului latin.

”MIL BESOS por un café” este o demonstrație de măiestrie coregrafică, un spectacol axat pe binomul dans- cafea, o călătorie prin muzica latino și prin istoria cafelei, această ”esență a diavolului” care dă aripi poeziei, filosofiei și  celor mai pasionale povești de dragoste, o expresie a celor mai puternice trăiri și emoții umane. Sub bagheta coregrafei torineze Katina Genero, doisprezece  dansatori proveniți din cele mai diverse colțuri ale lumii (Italia, Peru, Cuba, Polonia) dar care eu în comun pasiunea pentru muzica latino, reinterpretează în stil contemporan dansul caraibian, afro și latino caraibian. Alături de muzică, de măiestria dansatorilor, costumele și scenografia contribuie la crearea unor povești pline de pasiune și aromă, în care ne regăsim cu toții.

Durata spectacolului este de o oră și jumătate.

 

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române și în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, dar și pe  www.biletoo.ro, www.myticket.ro precum și la casa de bilete a TNB București în trei categorii de prețuri: categ 1- 100 RON, categ. 2- 80 RON, categ 3 – 60 RON. Eveniment recomdat de Căturești și susținut de Unica, 24 Fun, Modernism, 121.ro, WebCultura, Metropotam, SalsaMagia și Bucurestii Vechi Și NOI.

Producția a avut avanpremiera în Italia în decembrie 2012, fiind un proiect artistic multicultural susținut de ”Associazione Ritmi E Danze Afro” și de ”Centro De Formazione Alla Danza Mamadanse” care își propune să promoveze și să valorizeze tinerele talente, precum și artele muzicii și ale coregrafiei.

Despre:

Latin Café:

Compania de dans Latin Café a fost înființată în 2010 ca rezultat al unui laborator de coregrafie condus de Katino Genero  și reunește tineri dansatori și coregrafi de naționalități diferite – italiană, poloneză, cubaneză, peruană, într-o confruntare de balet și dans, având pe fundal paleta largă de trăiri și de emoții suscitate de savoarei cafelei. In MIL BESOS por un café, cafeaua se soarbe dansând pe ritmurile afro de origine, pe melodiile nostalgice ale romanticelor ”boleros”, pe imaginile grăitoare ale celor 1000 de săruturi ale lui Ruven Afanador, pe vocea intense, metisă a lui Buika, pe dublul sens erotic al lui ”Tres” de Azucar, pe ritmuri de salsa, timba și latino jazz care, precum  cafeaua, originare din Lumea Nouă, au indundat toate continentele.

Despre Katina Genero:

Dansatoare, coregrafă, meastră și scriitoare, recunoscută pentru aducerea în Italia a dansului afro, odată cu ”Ritmi E Danze Afro”, realizat împreună cu fratele său, reputatul percuționist Bruno Genero. Pionieră a întâlnirii culturale dintre muzică, dans și teatru, Katina Genero a avut din 1979 și până în prezent o bogată activitate artistică și culturală, fiind implicate în numeroase producții teatrale în calitate de coregraf și scenograf.  Spiritul versatil precum și capacitatea de a intra într-un profund contact cu limbajul altor culture, i-au adus numeroase colaborări internaționale.  Pasiunea pentru limbajul latino a fost prezentă de-alungul întregii cariere, la început ca dans apoi ca și proiect de cercetare coregrafică, concretizat în cele din urmă prin înființarea companiei Latin Café.

 

Katina Genero explorează împreună cu membrii companiei noi interacțiuni între balet și dans, între divertisment și artă scenic în peisajul muzical și gestual latino, atât de puțin exploatat în teatru, relevând un univers poetic, surprinzător de bogat, încărcat cu o puternică energie vitală dar și cu o rafinată semnătură lirică.