Expoziţie de pictură

1-10 Martie, Galeria Theodor Pallady

Iași, str. Lăpușneanu nr. 7-9 (fosta Galerie Dana)

În aceeaşi perioadă, Galeria Theodor Pallady va găzdui şi  expoziţia de desen “Panoramic”  a  artiştilor Maria Gheorghiţă-Vornicu şi Andrei Morteci.

Vernisaj : Vineri, 1 Martie, ora 18.00

Prezintă: criticul de artă Petru Bejan

Organizatori: Asociaţia Expus in parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Iaşi

A motiva printr-un statement absenţa statementului este o contradicţie la care am recurs pentru a încerca să-mi eliberez practica artistică de sub subjugarea conceptuală pe care o presupune imperativul comunicării impus de timpurile prezente, inclusiv în câmpul artei, sub orice mediu posibil. Timpul postmodern nu mai are rabdare să permită experienţei de receptare artistică să se manifeste inefabil, şi nici practicii artistice să-şi ia răgazul necesar pentru a produce inefabilul.

în acest mod imi asum, ca atitudine subjugată demersului meu artistic, absenţa unui statement pe care să-l ataşez complementar proiectelor mele. Cauzele acestui tip de pozitionare sunt multiple. Una dintre ele rezidă în faptul că mă interesează mai mult incercarea de a operationaliza prin mecanisme specific artistice conţinuturi informaţionale (extra-artistice). Astfel, urmăresc codificarea artistică a demersului conceptual, în detrimentul intermedierii lui teoretice. Proiectele mele, inclusiv “Visual Silence”, au la bază stradania de a implini un act comunicaţional prin re-prezentarea (prezentarea din nou) tensionată a realităţii prin mijloace specifice limbajului vizual, cu intenţia de a-i reda obiectului artistic capacitatea de a aduce cu sine o altă lume. El funcţionează astfel ca fereastră sau punte, care permite conţinutului informațional să se fenomenalizeze saturat în procesul receptării artistice, transformând vederea în privire nudă. ( Delia Andrieş )

Delia Andrieş este artistă vizuală absolventă a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi. În prezent, este doctorandă a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Expoziţia de pictură figurativă  “Portraits of Absence”  este al doilea proiect expoziţional personal din activitatea artistei şi prima parte a seriei “Visual Silence”, un proiect artistic început în 2011 şi aflat în curs de desfăsurare.

Parteneri media :  www.vernisaje.ro, www.modernism.ro, www.artclue.net , www.tataia.net,  www.altiasi.rowww.culturainiasi.ro