“Ceruri, ape, pamant” – o calatorie vizuala in jurul lumii
Expozitie de fotografie semnata Nina Mihaila


Nina Mihaila, artist vizual experimentat, incepe anul 2013 cu un prim proiect de amploare, o expozitie personala de fotografie, intitulata “Ceruri, ape, pamant”. Acest eveniment fotografic este o incununare a experientelor pe care autoarea le-a avut in perioada 2007-2009, cand a calatorit de mai multe ori in Canada si, ulterior, in jurul lumii (2009-2010).

Expozitia se va desfasura la Café Verona, Libraria Carturesti, in perioada 16- 31 ianuarie 2013. Vernisajul va avea loc miercuri, 16 ianuarie, ora 19.00.

Nina Mihaila aduce in fata publicului o prima selectie de 50 de fotografii, din miile de imagini pe care le-a surprins pe parcursul acestor calatorii si care acopera 5 continente.

Nina Mihaila, artist vizual: “Proiectul acestei expozitii s-a conturat de la sine, dupa ce am calatorit mult timp prin Canada si prin alte tari, vizitand o multime de locuri deosebite. M-au fascinat texturile infinite ale intinderilor de apa si pamant, dar si multiplele culori si infatisari ale cerului, atat de diferite de la un loc la altul, astfel ca temele din titlul expozitiei s-au impus singure in fata altora si s-au adunat parca de la sine in aceasta expozitie. Ii multumesc lui Vlad pentru ca mi-a dat sansa sa descopar toate aceste locuri cu ochiul, cu pasul, cu aparatul de fotografiat, cu inima.”

Nina Mihaila exploreaza subtil relatia intre ape, ceruri si pamant, privite ca lumi distincte dar, totodata, intrepatrunse. Elementele ocazionale de civilizatie umana reprezinta contrapuncte discrete la senzatia de atemporalitate, plutire si solitudine care transpare din fotografiile expuse.
Expozitia reuneste in imagini un univers fascinant, care include ghetari si lacuri glaciare, intinderi de apa si plaje salbatice, cele mai mari maree din lume, fiorduri misterioase, insule, sanctuare de pasari migratoare, terase de orez, tumuli.

Fotografiile au fost realizate in Canada, Patagonia, China, Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Anglia, Finlanda si Suedia. Pentru expozitii viitoare, Nina Mihaila are in plan selectii de fotografii din Hong Kong, Japonia, Singapore, Chile si Insula Pastelui, Austria, Estonia, Olanda, Spania si Romania.


Cele 50 imagini expuse la Cafe Verona, Libraria Carturesti, au fost tiparite cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro 4900 pe hartie Epson Velvet Fine Art si Cold Press Bright.

Creator al celor mai cunoscute şi apreciate imprimante destinate pasionaţilor de fotografie şi fotografilor profesionişti, Epson oferă acestora acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale, mai simplu, propria „cameră obscură” pentru prelucrarea şi imprimarea imaginilor în formate variate, de la 10×15 cm până la 64 inch. Imprimantele foto Epson care folosesc cerneala UltraChrome™ au o rezoluţie de listare de până la 5760 x 1440 dpi optimizată pe medii de tipărire adecvate, rezultând imagini clare în culori naturale şi gradaţii fine, păstrând un echilibru perfect al nuanţelor de gri.
Prezent, la nivelul ţărilor europene, în toate demersurile artistice majore care valorizează imaginea, brandul Epson se asociază armonios atât cu lucrările originale ale artiştilor contemporani, cât şi cu reproducerile artistice de cel mai înalt nivel. Partener în expoziţii ale unor muzee celebre precum Luvrul sau New Monaco, ori promotor al talentului artistic de secol XXI prin programe ca Digigraphie® (www.digigraphie.com), Epson se plasează în categoria „uneltelor” de expresie cele mai fidele intenţiilor artistului de oriunde.

Sponsor printuri: Epson
Eveniment sustinut de Volksbank
Gazda: Carturesti
Parteneri media: Accente, b365.ro, COOPerativa Urbana, jurnallifestyle.ro, Orasul vorbeste, port.ro, Sapte Seri, Zile si nopti.
PR Consultant: Meda Popea

Selectii foto si contact Nina Mihaila:
http://ninamihaila.wordpress.com
https://www.facebook.com/pages/Nina-Mihaila/513110918708509?ref=hl
[email protected]
Scurta prezentare Nina Mihaila

Nina Mihaila este licentiata in Grafica la Academia de Arta, “N. Grigorescu” din Bucuresti, are un M.A. in Animatie Multimedia Design, la Academia de Teatru si Film “I.L.Caragiale” si studii postuniversitare in Comunicare si PR la SNSPA, “David Ogilvy”, este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania si a Uniunii Cineastilor din Romania.

Nina Mihaila are in portofoliu zeci de expozitii de arta si fotografie, numeroase participari la festivaluri internationale de film de animatie si fotografie, precum si prestigioase premii de specialitate, printre care: Premiul National Kodak pentru fotografie “European Panorama in Photography”, bursa pentru fotografie “Pepinieres europeennes pour jeunes artistes”, Chalone-sur-Saone, Franta.

Nina Mihaila este autoarea a doua filme de animatie: “Ploaia”- 2006 (http://youtu.be/P4z4jwKfky4) si “Visul ciulinului”- 2011, prezentate la festivaluri de prestigiu nationale si internationale.

Filmul ,,Visul ciulinului” a fost selectat si invitat sa participe in 2012 in cadrul binecunoscutului eveniment international ,,Les Rencontres de la Photographie”, Arles 2012, precum si la Festivalul ,,Les Nuits Photographiques”, Paris, iunie 2012, dupa ce in 2011 a fost prezentat in premiera la festivalul international ,,Animest” de la Bucuresti.

Filmul “Ploaia” a primit mai multe premii la festivaluri nationale si internationale de gen: Premiul pentru originalitate in filmul de animatie oferit de Centru National de Cinematografie, Bucuresti (2007), Premiul oferit de ASIFA (Asociatia internationala de Film de animatie) la festivalul de film de animatie BALKANIMA, Belgrad (2006), Premiu pentru film experimental la Festivalul “Cinema Iubit”, Bucuresti (2006).
Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la PR Pub, Meda Popea-PR Consultant, [email protected], 0729609102.