Un eveniment inedit al Ambasadei Suediei la Gaudeamus 2012:
Storytellers of Sweden – for Readers Worldwide

• timp de 8 ore, iubitorii de literatură din România vor putea intra în dialog, în timp real, cu cititorii din întreaga lume
• 8 ore de transmisie în direct de la Stockholm / selecțiuni din program: un film despre viaţa şi opera laureatului Premiului Nobel pentru Literatură din anul 2011 – Tomas Tranströmer, o dezbatere despre thrillerul suedez contemporan, un medalion foto dedicat lui August Strindberg, unul dintre cei mai influenţi dramaturgi ai secolului XX
• cei prezenți la eveniment se vor putea bucura de gustări suedeze
• evenimentul,  organizat de Ambasada Suediei la Bucureşti, în parteneriat cu Agenţia Headsome Communication şi Radio România – Tîrgul de Carte Gaudeamus, va avea loc la Bursa de Contacte – nivelul 3.20:122

Joi, 22 noiembrie, între orele 10.45 şi 18.30, Ambasada Suediei în România invită vizitatorii Tîrgului Internaţional de Carte Gaudeamus 2012 la un eveniment inedit: Storytellers of Sweden – for Readers Worldwide.

Iniţiat de Ministerul Comerţului din Suedia şi transmis online worldwide, în limba engleză, proiectul îşi propune stabilirea unui dialog între specialiştii pieţei de carte din Suedia şi iubitorii de literatură din lumea întreagă.
Cei prezenţi la eveniment vor avea ocazia să vizioneze evenimentele transmise în direct de la Rosenbad, Press Conference Centre, Stockholm. Intervenţia Ministrului Culturii (Lena Adelsohn Liljeroth), un film despre viaţa şi opera laureatului Premiului Nobel pentru Literatură din anul 2011 – Tomas Tranströmer, o dezbatere despre thrillerul suedez contemporan, un medalion foto dedicat lui August Strindberg, unul dintre cei mai influenţi dramaturgi ai secolului XX – acestea sînt doar cîteva dintre evenimentele incluse în program.
Totodată, cei prezenţi la eveniment vor putea să intre în dialog cu publicul cititor din întreaga lume, prin intermediul social media (Facebook, Twitter ş.a.).
Evenimentul va fi deschis de Excelenţa Sa, Domnul Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei la Bucureşti.
„Acest eveniment este o oportunitate unică pentru cititorii români de a comunica interactiv cu autorii suedezi şi de a se familiariza cu literatura suedeză contemporană. Aştept cu nerăbdare evenimentul şi vreau să urez «Bun venit!» publicului românesc”, a declarat Excelenţa Sa, Domnul Anders Bengtcén.
Alături de ES, participă şi Marie-Louise Thaning, Consilier-Adjunct al Șefului Misiunii.
Moderator – Björn Apelkvist, profesor la Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universităţii București.
Storytellers of Sweden – for Readers Worldwide, un eveniment organizat de Ambasada Suediei la Bucureşti, în parteneriat cu Agenţia Headsome Communication şi Radio România – Tîrgul de Carte Gaudeamus, va avea loc la Bursa de Contacte – nivelul 3.20:122.

PROGRAMUL
Storytellers of Sweden –  for Readers Worldwide
Live web broadcasting from Rosenbad, Press Conference Centre, Stockholm

10.45: Opening speech by Ambassador Anders Bengtcén / Agenda for the live web broadcasting from Stockholm
11.00: Welcome by host/conferencier / Opening speech, Ewa Björling, Minister for Trade
11.30: Life & Relations from a Nordic Perspective
12.30: Witchcraft & Magic Events – for Readers Young at Heart
13.00: Film interview with Lena Adelsohn Liljeroth, Minister for Culture
13.15: Swedish Noir & Prime Crime
14.15: Swedish Literature and the Promotion Calendar, Ewa Björling, Minister for Trade
14.30: Life & Relations from a Nordic Perspective
15.30: About Worlds of Strindberg – the Magnificent 100 yearbook
16.00: A film about the Life and Work of Swedish Poet Tomas Tranströmer
16.30: Agencies in Action
17.00: Swedish Noir & Prime Crime
18.00: From Book to Film to Going There
18.30: Film Clips & Interviews

Oana Boca
Managing Partner
www.headsome.ro
str. Constantin Rădulescu-Motru 16, bl. 21, sc. E, ap. 201
sector 4, Bucureşti
0722-609.478