Designerul vestimentar Ivașcu Florina va expune colecția “Couture” la Institutul de Artă din San Francisco in cadrul Simpozionului “Arts of fashion” in data de 27-28 octombrie 2012, San Francisco, SUA, urmând a fi mutată in 2013 la Beijing, China. Ivașcu Florina este absolventă a Academiei di Belle Arti di Brera din Milano și Facultăti de Artă și Design din Cluj Napoca.

Premiată la concursul “Arts of fashion” din San Francisco pentru proiectul “Cancer Flower-Uniquely Untrendy” coordonat de lect. univ. dr. Elena Basso Stănescu, a fost jurizată de mari designeri precum Ben Ospital-Raf Simons, Anthony Vaccarello, Manish Arora, Matthew Ames, Aurore Thibout-Martin Margiela, Julie Perrin -Jerome Dreyfuss, etc.

Colecția prezentată la Paris sub denumirea “Archi-Couture|The antidote to uniformity” este realizată in colaborare cu Maison Lesage. Proiectul s-a desfășurat in cadrul unui Fashion MasterClass la Les Arts Decoratifs-Palais du Louvre in colaborare cu binecunoscuții designeri, Christine Pugh și Zoe Vermiere. Prezentarea creațiilor a avut loc in data de 27 iulie, la Hall des Marechaux- Palais du Louvre, putând fi admirate alături de exponatele faimoaselor case de modă, Louis Vuitton și Marc Jacobs.

Colecția capsulă reinterpretează atmosfera anilor ’60, inspirată de spațiile și liniile arhitecturii Eichler-California, subliniind modernismul și funcționalitatea, regăsite in colecție prin volume și aplicațiile de broderie. Se urmărește a fi o reacție a creațiilor “Couture Balenciaga” și “Comme des Garçon” expuse la Paris, in Palais Galliera – Musée de la Mode et du Costume.

Inspiarată de anotimpul rece, Florina Ivașcu alege materiale moderne și crează aplicații inovative pentru broderie, aplicații ce indeplinesc și un rol funcțional in creația “Couture” făcând conexiunea intre diferite elemente.

Broderia reprezintă cel mai important și elaborat proces din colecție, realizată sub indrumarea stiliștilor de broderie de la Maison Lesage. Broderia contrastează plăcut cu materialul neconvențional din fire de plastic fiind valorificată prin ambundența aplicațiilor geometrice construite manual, din plastic transparent completând volumul explosiv de bile, perle strasuri, tuburi argintate și cristale Swarovski. Juxtapuse curat pe baza mătăsii transparente, se crează culori discrete și reflexii tranlucide, fiind punctul de explozie in crearea volumelor, faldurilor și formei creației “Couture”. Același efect fiind creat și pe paltonul-capă din lână peliculizată, foarte ușor vizibil, urmărind linia elitistă.

Florina a prezentat proiectele și creațiile sale la multe concursuri, a avut numeroase colaborări internaționale și dorește ca in viitor să lucreze alături de nume importante in lumea modei.
http://www.arts-of-fashion.org/Symposium/pages/AoFSymposium%202012.html
http://www.arts-of-fashion.org/SummerMasterClass/2012/images/FLORINA/index.htm