E octombrie, luna în care se culeg strugurii și se degustă vinul, luna poveștilor și a locurilor primitoare, cu interioare și decoruri sofisticate, perfecte parcă pentru a ne face toamna mai plăcută.

Această atmosferă specială am încercat să o transpunem și noi în paginile noului număr Igloo, în care, pe lângă seria de proiecte de vinării – adevărate oaze pentru iubitorii de vin și artă, dar și arhitectură – am ales să prezentăm două restaurante recent realizate care prin amenajările și detaliile de decor reușesc să îi îmbie pe trecători să le treacă pragul și îi conving să revină.
Nu lipsesc recomandările  în materie de design, spații publice, patrimoniu și nici impresiile noastre după cele patru zile de vernisaje și discuții ce au avut loc în cadrul Bienalei de la Veneția din acest an.

Din sumar: 
ARHITECTURA: R. Imobil de birouri / Hotel in Floreasca / Vinarii: Cheval Blanc, Merus, Peregrine / DESIGN INTERIOR: Biutiful / PATRIMONIU: Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena. Targoviste / SPATII PUBLICE: High Line. Faza 2 / OOGLI: Despre oameni si melci / Turnul de artă si apa din Pantelimon