Orasul Vizibil 2012. Cultura ca sistem de operare
concurs de lucrari de arta contemporana pentru spatiul publi c

”Orasul vizibil” invita artisti sa problematizeze spatiul public urban propunand lucrari de arta contemporana cu tema “Cultura ca sistem de operare“. Incepand din acest an, concursul are doua sectiuni:
I. Interventii artistice si II. Lucrari pentru spatii de afisaj public – panouri afisaj, ecrane LCD pentru anunturi comunitare, ecrane video stradale, vitrine.

Tipuri de lucrari acceptate: Sectiunea I: mobilier urban, pavilioane sau interventii temporare, instalatii, performance etc; Sectiunea II: afis, billboard, video (pentru video screen), proiect LCD (pentru ecrane LCD).

Orasul Vizibil face parte dintr-o serie de proiecte care abordeaza incremental, prin procese culturale si sociale, diferite aspecte ale vietuirii urbane. Intentia finala a acestor proiecte este de a imagina modele de dezvoltare sustenabila a mediului urban din Cluj. Acest proiect propune regandirea modurilor de acces, utilizare si control asupra spatiului public. Interventiile culturale propuse de artisti vor sustine: dezbaterea publica, reaproprierea spatiului public si cultura ca factor esential al actului social. Detalii espre editiile anterioare ale proiectului gasiti online la www.altart.org/orasulvizibil.

Termen limita:

5 septembrie 2012

 

Modalitatea de trimitere a lucrarilor pentru concurs:

 

Inscrierea se face prin trimiterea schitei/machetei lucrarii propuse si a unui formular de inscriere pentru fiecare lucrare, prin e-mail la [email protected]. Formularul de inscriere poate fi descarcat de pe pagina  www.altart.org/orasulvizibil.

 

Pentru informatii complete legate de participarea la concurs va rugam sa cititi regulamentul pe http://www.altart.org/orasulvizibil/?page_id=568.

 

Expunere:

 

Interventiile artistice trebuie sa fie realizate/instalate in perioada 21 septembrie – 30 octombrie 2012. Lucrarile din categoria afisaj vor fi expuse minim o luna (in perioada octombrie – noiembrie 2012), dar pot ramane in unele locatii pe timp nelimitat. Lucrarile tiparite (ex. billboard-uri, afise etc) vor putea fi expuse in mai multe locatii din oras, in special in vitrine si pe panouri outdoor.

 

Premii:

Vor fi selectate si expuse in spatiul public 7-10 lucrari. Autorul fiecarei lucrari selectate va primi un premiu de 1800 lei (suma bruta).

Costul de productie al unei lucrari nu poate depasi 1500 lei la sectiunea I. Interventie artistica si 500 lei la sectiunea II. Lucrari pentru spatii de afisaj.

 

Juriu:

Alina Banu – expert comunicare outdoor, Firma 9

Oana Buzatu – expert comunicare/ purtator de cuvant, Primaria Cluj-Napoca

Eugen Panescu – arhitect/urbanist, planwerk

Mihai Pop – curator/Galeria Plan B

István Szakáts – curator/presedinte Fundatia AltArt

 

Un proiect: Fundatia AltArt

Parteneri: Municipiul Cluj-Napoca, TATAIA

Finantator: Administratia Fondului Cultural National, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca

 

Contact:

Fundatia AltArt

Str. Henri Barbusse nr. 59-61/5, 400616 Cluj

Tel: 0724 510464

www.altart.org