S-a pus în vânzare, în chioșcurile și librăriile din toată ţara, revista BeWhere! în ediție estivală. Tratează subiectele fierbinţi ale lunilor iulie, august, septembrie şi se găseşte de citit pe www.bewhere.ro. Vă aşteptăm în august cu multe surprize pe www.bewhere.ro şi ne dăm întâlnire în octombrie cu o ediţie aniversară!

 

Ediţia estivală BeWhere! vă prezintă: Tatiana Marinescu starring in Femei pe val

Invitatele acestei ediţii sunt tinere, active, plurivalente, vor să încerce mai mult decât ceilalţi şi, de obicei, îşi duc „promisiunile” până la capăt. Demersurile lor nu sunt doar curajoase, ci capătă forme concrete. Ele transformă posibilul avantaj al tinereţii într-o dovadă clară de maturitate.

În cele 80 de pagini veţi citi despre un proiect de cultură urbană care a crescut într-un an cât altele în zece, despre cum muzica se poate împleti armonios cu managementul artistic, comunicarea şi sociologia, despre ce înseamnă Nu mă atinge-mă, despre Fotografie de grup cu scriitoare uitate sau despre ce e acela un artist cu gândirea nesalarizată şi, mai ales, care este site-ul dedicat tuturor gurmanzilor din România. Ah, da, şi cine credeţi că ar putea câştiga titlul de „The Sexiest Vegan Alive”?

 

Deschidem revista cu indexul festivalurilor şi concertelor de neratat în această vară: Gărâna Jazz, Ghost Fest, Rock Evolution, ICon Arts, Festivalul de Poezie de la Bistriţa, Freedom Jazz Festival, Stufstock, Folk You!, Red Hot Chili Peppers, Placebo, ArtMania, Lady Gaga, Summer Well, Ideo Ideis, Peninsula, Muscel cLover Fest, Leonard Cohen şi Lenny Kravitz. Apoi navigăm spre Bucureşti, exersăm puţin limba franceză într-o conversaţie cu Bernard Pivot, ne scufundăm în poezia infinită a Japoniei în viziunea lui Matei Vişniec şi gustăm din cultura română a lui Traian Coşovei. După care colindăm cârciumile în căutarea celei mai delicioase licori a verii… şi a maestrului meşteşugar. Vă mai vindem un pont: Muzeul de Artă Veche Apuseană găzduieşte 2.000 de cărţi rare, legate în piele.

Ştefana Popa conduce o fabrică de pasiuni, timp în care a învăţat tarot, reflexo-terapie, dans şi legătorie de jurnale. Alina Manole este perfecţionistă şi, recunoaşte sincer, e orgolioasă. Adina Pintilie, prin filmele sale, şterge graniţa dintre documentar şi ficţiune tocmai pentru că are o relaţie personală cu lumea şi oamenii ei. Tatiana Marinescu povesteşte despre frumuseţea interioară, poezie, spaime şi vise, iar Bianca Burţa-Cernat despre celebritatea şi căderea în uitare a prozatoarelor noastre interbelice. Nicoleta Lefter simte pe scenă senzaţii mai reale decât în viaţă, iar Irina Botea întoarce pe dos, periodic, peisajul artistic autohton. Despre Andreea Popovici vă putem spune că mânuieşte „furculiţa” cu o graţie desăvârşită.

Citiţi interviuri integrale pe www.bewhere.ro.

Revista BeWhere! apare în prima joi a lunii. Se tipărește pe hârtie mată, într-un tiraj de 15.000 de exemplare (as scoate informatia asta). Se distribuie în București şi în ţară prin rețelele InMedio şi Relay, Hiparion, precum și în librăriile Anthony Frost, Eminescu, Dalles şi grupurile Cărturești, Diverta, Humanitas și Librarium la prețul de 8 lei. Abonamente pe www.bewhere.ro sau prin Zirkon Media la preţul de 35 lei/6 luni; 70 lei/12 luni.