Bucureşti, România – Innovation Arts & Design Center powered by Philips vă invită între 27 iunie şi 9 iulie la vizionarea expoziţiei de pictură „Urban Colours”, realizată de Aleha Năstase, artist plastic. Expoziţia va putea fi vizitată zilnic, începând cu orele prânzului, până la miezul nopţii. Innovation Arts & Design Center powered by Philips este situat în parcul Herăstrău, pe terasa restaurantului The Gang.

Philips sprijină tinerii artişti!

Expoziţia de pictură „Urban Colours” are ca punct de pornire şi inspiraţie produsele Philips. „Îmi găsesc inspiraţia în tehnologie, în liniile geometrice, dinamice, curate ale produselor Philips. Nu văd în ele doar cutii albe, gri sau negre, din plastic sau din metal, dimpotrivă, ele oferă certitudinea unei frumuseţi ideale, şi mie îmi place să le reinventez utilizând uneltele specifice artei, in cazul meu, pensula şi culorile”, spune Aleha Năstase despre expoziţia sa.

Pe lângă expoziţia realizată de Aleha Năstase, Innovation Arts & Design Center powered by Philips te mai aşteaptă cu evenimente dedicate artei şi artiştilor talentaţi, aflaţi la început de drum. Prin acest centru, Philips dă startul unei noi comunicări, în sensul că îşi propune să-ţi arate de ce tehnologia are nevoie de artişti şi de ce inovaţiile se nasc doar atunci când ştiinţa se împleteşte cu frumosul.

„Arta şi tehnologia sunt două domenii conectate, nu poţi să ai un produs bun din toate punctele de vedere dacă nu le înglobezi pe amândouă în procesul de creaţie. De aceea, Philips a luat iniţiativa de a sprijini tinerii artişti prin inaugurarea acestui centru. Cine ştie, poate opera unuia dintre ei va inspira mai târziu ideea inovatoare a unui om de ştiinţă, ducând astfel la sporirea bunăstării şi confortului personal a mii de oameni”, spune Oana Tănăsescu, Lead Marketing Manager Philips Consumer Lifestyle Balkans.

Aleha Năstase, artistul din spatele acestei expoziţii inovatoare atât ca şi concept, cât şi ca tehnică, a urmat Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Universitatea de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia scenografie de film, continuându-şi studiile cu un master în scenografie de film.

„O perioadă foarte lungă de timp, şi anume din 2002, când am terminat facultatea, până în 2008, nu am desenat deloc, fiind uşor dezamăgită de ceea ce înseamnă arta în România şi de faptul că nu se poate trăi decent din „jobul” de artist. Uşor, uşor, văzând reacţiile şi impresiile oamenilor la lucrările mele, m-am reapucat de desen, mai serios în ultimii ani”, povesteşte Aleha.

Printre proiectele mai importante care o recomandă pe Aleha Năstase ca un artist plastic cu recunoaştere în branşă se numără „Couleurs des femmes”, prima ei expoziţie personală, realizată în aprilie 2012.

 

Despre Royal Philips Electronics

Royal Philips Eletronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) este o companie care oferă soluţii diversificate pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor, concentrându-şi activitatea în scopul oferirii de produse inovatoare, ce îmbunătăţesc calitatea vieţii. Ca lider mondial în sectoarele sănătăţii, produselor de lifestyle şi soluţiilor de iluminat,  Philips integrează tehnologia şi designul pentru a oferi soluţii complete, ce au la bază înţelegerea consumatorului şi promisiunea brandului, „sense and simplicity”. Având sediul central în Olanda, Philips are peste 120.000 de angajaţi în peste 100 de ţări. Cu vânzări de 22,3 miliarde Euro în 2010, compania este lider pe pieţele echipamentelor de îngrijire cardiacă, echipamentelor pentru pacienţii în stare critică şi aparatură medicală de îngrijire la domiciliu, soluţii de iluminat eficiente energetic şi aplicaţii inovatoare în domeniul iluminatului, precum şi pe pieţele produselor de lifestyle, pentru îngrijire personală şi divertisment. De asemenea, Philips deţine poziţia de lider pe piaţa produselor electrice de bărbierit şi de îngrijire corporală, produselor portabile de divertisment şi a celor de îngrijire a sănătăţii bucale. Mai multe despre Philips găsiţi pe www.mediacee-philips.com şi www.philips.com/newscenter.