Work in progress

un proiect al Scolii Little London si The Hobby

coordonator Angela Bontas

Parteneri: Fundatia Culturala Art Promo, Noi Media Print

Participanti: Scoala Little London, Gradinita Little London, The Hobby, World Vision Romania, Scoala Agatonia, Scoala de Muzica si Arte Plastice nr. 3, Scoala generala nr. 118 Vasile Alecsandri, Scoala nr. 152 Uruguay, Liceul de Coregrafie Floria Capsali, Pepit, Casuta cu surprize

 

28 mai – 4 iunie 2012

vernisaj, 28 mai 2012, orele 18:00

 

Palatul Cesianu Racovita, Sala Consiergo

strada C.A. Rosetti, nr. 5, Bucuresti

Program de vizitare: 10:00 – 17:00

 

 

Scoala Little London si The Hobby, impreuna cu Fundatia Culturala Art Promo si Editura Noi Media Print, au placerea sa va invite luni, 28 mai 2012, de la orele 18:00, la vernisajul expozitiei Work in progress, o noua propunere de lucru cu copiii scolari si prescolari, eveniment coordonat de catre artista Angela Bontas. Prezinta Adriana Oprea, critic de arta si Simona Vilau, curator independent.

„Expozitia precedata de catalogul de fata are un nume sugestiv, cu care am si avut impulsul sa ma joc, asa cum se poate observa din titlu: Work in progress, adica dinamica, schimbare, crestere, maturare. Adica tot atatea fatete ale copilariei, de la copilareala la maturitate. Totodata, expozitia poate fi privita ca facand parte din pleiada de evenimente culturale initiate de Scoala si Gradinita Little London subsumate temei „Lumi reale, lumi fantastice”, in cadrul careia copiii realizeaza opere de arta, canta cu public la pian si chitara clasica, se intalnesc cu memorabile personalitati culturale, se joaca de ziua lor, 1 iunie. Lumi reale sau lumi fantastice? Sa vedem.” (Dana Papadima, director educational al Scolii Little London)

 

„”Pictura” copilului pe care, la fel ca toate celelalte, o arata amplu aceasta expozitie, spune asa: autorul ei e intotdeauna cineva care ”vine pe lume”, e catapultat pe o planeta necunoscuta pe care incepe sa o exploreze. Un extraterestru minion aduna ceea ce vede cu nasul lipit de marginea bufetului, dincolo de care deocamdata nu poate trece, intr-un picnic vizual plin de linii frante si curbe in arc in jurul lor (copacii?), de gogoloaie asezonate cu bete si betisoare (oamenii?) si de sori care nu pot fi cunoscuti decat pe sfert (pentru ca ei nu exista decat in coltul lumii – si al foii de desenat, ceea ce e acelasi lucru).” (Adriana Oprea, fragment din textul Fisa de evidenta a micului extraterestru)

 

„Atunci cand vine vorba despre arta creata de copii, nu stii cu ce sa incepi mai intai: cu modul lor spontan de lucru, cu entuziasmul si prospetimea cu care se apropie de culoare si de ciudatele instrumente de trasat linii si pete, ori cu chiotele, murdaria, curiozitatea sau rapiditatea cu care universul lor se umple in timpul unui atelier de creatie? (…) O parte majora din opera educationala a pictoritei Angela Bontas o reprezinta lucrul cu copiii si, in mod special, expozitiile spectaculoase pe care le-a realizat de-a lungul anilor cu lucrarile acestora. Punand suflet si multa creativitate in aceste inginerii vizuale, Angela Bontas recontextualizeaza cu prospetime si umor lucrarile celor mici si foarte mici, oferindu-le ocazia, pe aceasta cale, de a se vedea intr-o sala de expozitie, de a fi mandri ca joaca lor este privita cu seriozitate si de a da un prim sens exercitiilor creative de la scoala, respectiv gradinita.

Aceasta noua expozitie devine un prilej de a ne bucura impreuna, de a retrai anumite momente din trecutul nostru si de a ne regasi, alaturi de ceilalti, in fericirea uitata a jocurilor in cerc, in patrat sau in sotron.” (Simona Vilau, curator independent, fragment din textul Jocuri in cerc)