Joi, 15 martie, 2012, 19:00
Prelegere

“Timp de secole, felul in care au locuit oamenii a fost rezultatul direct al felului in care acestia au muncit.
Casa, ca spatiu permanent, dedicat exclusiv repaosului si activitatilor de familie, este o transformare relativ recenta si reprezinta, din punct de vedere al evolutiei istorice, ramasite ale externalizarii catre alte institutii a muncii lucrative, a educatiei, a ingrijirii bolnavilor si batranilor, etc.
Pierderea in tesutul social a multor functiuni vechi, a lasat loc unor noi si diverse moduri de conceptualizare a locuirii, unele respinse ca utopii, altele acceptate treptat, altele recente care abia acum sunt supuse testului.
In ce masura sunt si solutii intre atatea propuneri, reprezinta o decizie cu caracter personal de vreme ce locuirea individului este major influentata de alegerile acestuia.
Propun sa aruncam o privire catre unele formule actuale din arhitectura casnica pentru a identifica argumentele si motivatia celor implicati, si pentru a le compara, daca este cazul, cu opinii personale pe marginea acestui subiect. (Robert Marin)

Robert Marin (n. 1976) este un arhitect stabilit in Bucuresti. A absolvit Universitatea de Arhitectura Ion Mincu in 2001, an in care a infiintat si studioul de arhitectura si design Square One. In calitate de arhitect principal al studioului a fost apreciat international datorita lucrarilor sale ce au fost publicate in carti si reviste de specialitate. Printre cele mai importante distinctii pot fi mentionate premiul I-ii pentru arhitectura de interior din cadrul Bienalei de Arhitectura Bucuresti, the Henkel Art Prize si a fost finalist al Contractworld. In 2008 a infiintat biroul de arhitectura si design Nuca Studio, in cadrul caruia activeaza in prezent ca arhitect principal.

Prelegere sustinuta in cadrul expozitiei “La adapost”, realizata de Robert Marin & Nuca Studio.

PAVILION center for contemporary art & culture
proudly supported by UniCredit Tiriac Bank


Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest  011131 Romania
T: + 4 031 103 4131