Sâmbătă şi duminică – 3, 4 martie 2012 – în sala 105A din Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti (str. Matei Voievod nr. 75-77) va avea loc evenimentul „Protest. Proiecţie şi dezbatere”. Vor fi proiectate filmele lui Vlad Petri ce documentează protestele din Piaţa Universităţii (ianuarie – februarie 2012), aceasta fiind prima prezentare publică a tuturor episoadelor. Fiecare proiecţie va fi urmată de o dezbatere pe tema implicării civice cu invitaţi din domenii diferite de activitate. Accesul este liber.
Acesta este primul dintr-o serie de evenimente (proiecţie + dezbatere) având ca temă fenomenul Piaţa Universităţii.
 
Programul evenimentului:
 
Sâmbătă 3 martie
18.00 Proiecţie a primelor 8 episoade ale filmelor lui Vlad Petri, documentând protestele din Piaţa Universităţii în perioada 14 – 21 ianuarie.
20.00 Dezbatere pe tema implicării civice pornind de la filmele prezentate. (partea 1)
 
Duminică 4 martie
 
18.00 Proiecţie a episoadelor 9 – 24 ale filmelor lui Vlad Petri, documentând protestele din Piaţa Universităţii în perioada 22 ianuarie – 25 februarie.
20.00 Dezbatere pe tema implicării civice pornind de la filmele prezentate. (partea a 2-a)
 
Invitaţi la dezbatere:
 
Mihail Bumbeş – preşedinte al organizaţiei non-guvernamentale Miliţia Spirituală, care a comandat studiul „Activism civic şi atitudini faţă de protest în rândul tinerilor din România”.
Claudiu Crăciun – lector universitar doctor la Catedra de Ştiinţe Politice şi Studii Europene a Facultăţii de Ştiinţe Politice. În data de 1 februarie 2012 a avut o intervenţie în Parlamentul European cu privire la protestele din Piaţa Universităţii.
Vasile Ernu – scriitor, coordonator CriticAtac.
Claude Karnoouh – antropolog şi sociolog francez. Locuieşte de 15 ani în România şi este autorul a numeroase articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică. În prezent este profesor invitat la Universitatea Națională de Artă din București.
Mihaela Michailov – critic de teatru şi dans, dramaturg. Cercetător şi doctorand la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.
Vintilă Mihăilescu – profesor universitar doctor şi şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. În prezent coordonează un volum de sociologie a Pieţei Universităţii.
Mihaela Miroiu – profesor universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.
Vlad Petri – regizor, operator, fotograf. A absolvit UNATC în 2004. Începând cu 14 ianuarie 2012 a documentat şi publicat zilnic în mediul online câte un episod cu evenimentele din Piaţa Universităţii.
Costi Rogozanu – editor VoxPublica şi membru CriticAtac.
Vlad Ursulean – jurnalist independent. A scris şi publicat pe blogul personal unele dintre cele mai citite articole despre protestele din Piaţa Universităţii din ianuarie – februarie 2012.
 
 
Gazdele dezbaterii:
Adrian Titieni – rector UNATC
Sorin Botoşeneanu – decan al Facultăţii de Film din cadrul UNATC
Nicolae Mandea – decan al Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC
O parte a invitaţilor vor fi prezenţi doar într-una din zile.