Mircea Cantor, artistul român care a fost distins în această toamnă la Paris cu premiul Marcel Duchamp, va vorbi despre munca sa într-o întâlnire care va avea loc pe 10 decembrie în Londra, la Hepworth Wakefield. Evenimentul, realizat cu sprijinul ICR Londra și al Pavilionului Leeds, face parte dintr-o serie mai largă de discuții cu trei artiști excepționali ai artei contemporane: Lucy Skaer, Stephen Sutcliffe și Mircea Cantor.

Artistul român realizează filme și instalații, care de multe ori ating subiectul lipsei de transparenţă sau nesiguranței, împotriva perspectivei prin care, în artă, totul este limpede și previzibil. Opera sa indică caracterul unic al culturilor individuale și contradicțiile globalizării. În portofoliul artistului se remarcă proiectele realizate în cadrul Muzeului de Artă Modernă din New York, Centrului de artă Walker din Minneapolis, în muzeele din Washington DC, Paris, Ierusalim, Madrid, Zurich și în centre culturale de anvergură din întreaga lume.

Înainte de a-i fi decernat premiul Marchel Duchamp, Cantor a mai obținut și alte distincții, printre acestea Premiul Ricard, de la Paris din 2004, dar și premiul pentru cel mai bun film de dans de scurt metraj la Festivalul Internațional de Film din Tiburon, obținut tot anul acesta.

Sursa: ICR Londra