Annart Gallery a vernisat miercuri 7 decembrie 2011 expozitia Caiet de planuri, a patra in tanarul palmares al galeriei inaugurate in mai 2011.

Reunirea pe simezele galeriei a 30 de lucrari de pictura, grafica, sculptura si tehnica mixta semnate de noua artisti romani marcheaza totodata declaratia de intentie a galeriei privind portofoliul de artisti pe care il constituie ca program de promovare pe termen lung.

Intr-o ordine cronologica a intalnirilor AnnArt cu artistii, veti regasi in acest Caiet de planuri pe Sorin Ilfoveanu, Mircea Roman, Stefan Caltia, Francisc Chiuariu, Paul Neagu, Dorin Cretu, Laura Covaci, Vladimir Setran si Constantin Rusu.

Selectia si decizia asupra acestora provine din dorinta asumata a AnnArt de a promova si vinde, in Romania si in strainatate, marile nume ale scenei artelor vizuale romanesti; apoi de a (re)aduce in atentia publicului si a colectionarilor romani cativa artisti de mare forta si originalitate creativa, cunoscuti si apreciati mai ales in afara Romaniei si, in sfarsit, de a prezenta artisti emergenti, cvasi-necunoscuti.

Dincolo de diversitatea de stiluri si viziuni creative, de apartenenta la generatii  sau de cota de piata, artistii din Caietul de planuri sunt ‘unificati’ prin valoarea certa a lucrarilor expuse si prin simpla si misterioasa prezenta a frumusetii si emotiei continute de toate aceste lucrari.

După un veac, au înflorit galerii de artă pe locul „bătăilor cu flori” de la Sosea. La cumpăna dintre primii doi ani expoziţionali ai Galeriei AnnArt, prin această simeză colectivă se anunţă, de fapt, evenimentele viitoare, cele care vor panorama cariere, vor problematiza stilistici, vor poziţiona noi nume şi, sperăm, vor seduce publicul si colectionarii de arta. (Aurelia Mocanu, critic de arta)

Expozitia, oferita de AnnArt iubitorilor de arta si ca un acrosaj de Craciun, va fi deschisa in perioada 8 decembrie 2011 – 31 ianuarie 2012, luni – vineri 15 – 20 , sambata 12 – 20. Detalii la www.annartgallery.ro

Foto: Cosmin Năsui