Artistul preferat al britanicilor, David Hockney, paraseste insorita Californie pentru natalul Yorkshire. Timp de trei ani, pictorul revine la peisajele cunoscute ale copilariei si la tehnicile traditionale de pictura in ulei, in preajma implinirii varstei de 70 de ani.

In aer liber, adesea afectat de capriciile vremii insulare, Hockney incearca sa isi redefineasca expresia artistica, asa cum se contureaza ea in acest moment al schimbarilor si intoarcerii acasa.

Pe 31 octombrie, la ora 19:00, British Council va invita sa vizionati la Muzeul Taranului Roman „David Hockney: A Bigger Picture”, un documentar despre capacitatea creatoare a unui artist ajuns la maturitate, pe masura ce timpul sau se scurge.

„David Hockney: A Bigger Picture” este o adevarata marturie a muncii unui artist, prezentand complet si indeaproape eforturile creative ale lui Hockney. Documentarul a fost nominalizat la International Emmy Awards 2010, la sectiunea Arts Programming.

Proiectia are loc in cadrul proiectului „British Documentary”, initiat de British Council Romania, care urmareste familiarizarea publicului roman cu cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate sau nominalizate la Festivalul Grierson din Marea Britanie.

Proiectiile „British Documentary” se desfasoara in fiecare luni, la ora 19:00, pana pe 19 decembrie 2011, la Studioul Horia Bernea (Muzeul National al Taranului Roman), Str. Monetariei, nr.3.

Intrarea este libera. Filmele sunt subtitrate in limba romana.
Mai multe informatii pe: www.britishcouncil.ro/britishdocumentary

British Council | Romania | Calea Dorobantilor 14, Bucharest 010572
T +
40 (0)21 307 9657
F +
40 (0)21 307 9601 | BCTN 4401157
E
[email protected] | www.britishcouncil.ro