Regizorul Marian Crișan, deținătorul Palme d’Or, prezent la Chișinău pentru lansarea filmelor Megatron și Morgen pe ecranele din Republica Moldova

ICR Chișinău sprijină organizarea lansării oficiale pe ecranele din Republica Moldova a filmelor Megatron (premiul Palme d’Or pentru scurt metraj – Cannes, 2008) și Morgen (candidatul României la Oscarurile pentru anul acesta). Proiecția va avea loc în prezența regizorului Marian Crișan și a directorului de producție Răzvan Bumbeș pe data de 28 octombrie 2011, orele 18.00 la cinematograful Gaudeamus din Chișinău.

Intrarea liberă.

Megatron

Anul producției: 2008

Regia și scenariul: Marian Crișan,

Cu: Maxim Adrian Strinu, Gabriela Crisu, Erwin Simsensohn și Damian Oancea

Sinopsis: Este ziua lui Maxim. El are 8 ani. Locuiește împreuna cu mama sa într-un sat, departe de cel mai apropiat oraș. De ziua lui, mama acestuia îl duce într-un restaurant McDonald’s.

Morgen

Anul producției: 2010

Regia și scenariul: Marian Crișan

Cu: Andras Hathazi, Yilmaz Yalcin, Dorin C. Zachei, Elvira Rîmbu ș.a.

Sinopsis: Nelu, 40, lucrează ca agent de pază într-un supermarket din Salonta – un orăşel de pe graniţa româno-ungară. Pentru Nelu zilele trec la fel: în zori pescuieşte, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Nelu trăieşte împreună cu soţia într-o casă izolată pe un câmp în afara oraşului. Problema lor în aceste zile e repararea acoperişului.

Într-o zi, Nelu pescuieşte ceva neobişnuit: un emigrant care vrea sa treacă graniţa ilegal…Emigrantul îi oferă lui Nelu bani pentru a-l ajuta sa treacă dincolo. Fără să înţeleagă exact ce îi comunică emigrantul, Nelu ia banii şi ii promite că îl va ajuta sa treaca graniţa mâine…MORGEN…