Concurs de lucrari de arta contemporana pentru spatiul public din Cluj

”Orasul vizibil” invita artisti sa problematizeze spatiul public urban propunand lucrari de arta contemporana cu tema “DESCHIDE”. Lucrarile artistice propuse trebuie sa fie adecvate expunerii in spatiul public, in spatii de afisaj (panouri afisaj, ecrane LCD pentru anunturi comunitare, ecrane video stradale, vitrine). Tipuri de lucrari acceptate: afis, billboard, video (pentru video screen), proiect LCD (pentru ecrane LCD), instalatie.

Termen limita: 29 octombrie 2011

Orasul Vizibil este primul dintr-o serie de proiecte care abordeaza incremental, prin procese culturale şi sociale, diferite aspecte ale dezvoltarii urbane la Cluj. Scopul final al acestor proiecte este de a propune un model de dezvoltare sustenabila a mediului urban clujean. Acest proiect, vizand utilizarea afisierelor / vitrinelor din oraş ca spaţiu expoziţional pentru lucrari de arta cu mesaj social, propune regandirea modurilor de acces, utilizare şi control asupra uneia dintre dimensiunile spaţiului public. Intervenţiile culturale propuse de artisti vor sustine: dezbaterea publica, reaproprierea spaţiului public şi cultura ca factor esenţial al actului social. Prima editie a proiectului a avut loc in 2010, pentru detalii despre lucrarile realizate si expuse in 2010, vizitati www.altart.org/orasulvizibil.

Modalitatea de trimitere a lucrarilor pentru concurs:
Inscrierea se face prin trimiterea machetei lucrarii propuse si a unui formular de inscriere, prin e-mail la adresa [email protected]. Regulamentul de concurs si formularul de inscriere pot fi descarcate de pe pagina www.altart.org/orasulvizibil.

Un proiect: Fundatia AltArt
Parteneri: Municipiul Cluj Napoca, Asociatia Grupul PONT
Finantator: Consiliul Local si Primaria Municipiului Cluj Napoca
____
Fundația AltArt
Str Henri Barbusse 59-61
400616 Cluj, Romania
www.altart.org