Annart Gallery lanseaza un program nou, destinat zonei de explorare, reflectie si experiment:  Peretele Alb. Acesta va cuprinde tipuri diverse de evenimente expozitionale, ateliere de artist, discutii – intr-un format pe care il dorim re-inventat cu fiecare nou prilej, inspirat de simbolicul re-inceput la care ne invita “coala alba”. Proiectele vor avea durata intre o zi si doua saptamani si vor documenta relatia permanent in miscare intre arta si public.

Proiectul de debut din cadrul Peretelui Alb marcheaza totodata un parteneriat pe care il dorim de lunga durata – intre AnnArt Gallery si Festivalul Enescu. In cadrul acestui parteneriat, AnnArt sustine programul EBienale de promovare a mediului artistic universitar prin organizarea expozitiei-atelier EBienale la Peretele Alb.

Evenimentul va avea loc la AnnArt Gallery in perioada 28 septembrie – 8 octombrie 2011 si va reuni 12 dintre cele 90 de lucrari expuse in EBienale, semnate de studenti si tineri absolventi de arta plastica din Romania: Matei Avramescu, Stefan Bandalac, Alice Birca, Mihai Bonciu, Ana-Maria Huluban, Malvina Istfan, Andrei Mateescu, Ioana Nicoara, Dimitris Palade, Ioana Pioaru, Corina Raiciu, Constantin Rusu. Lucrarile de pictura, grafica, instalatie si video au fost selectate de catre galerie cu sprijinul criticului de arta & jurnalistului Aurelia Mocanu, a graficianului si profesorului Aurel Bulacu si a curatorului EBienale, artistul vizual Ilina Schileru.

“Oferim fiecarui tanar artist o zi de faima si de risc in fata peretelui alb, ne spune Gabriela Massaci, directorul de programe al AnnArt Gallery. Isi vor expune timp de o zi la noi lucrarea selectata, insotita sau nu de alte lucrari care ii reprezinta, ne vor povesti despre sansa si impasul artistului, despre cum lucreaza si despre cum se raporteaza la ideea  de a patrunde in “piata de arta”. Vom filma aceste portrete ale artistului la tinerete si le vom revizita in 10 ani 🙂 Am numit acest grup informal TAA_2011 (tineri artisti AnnArt_ generatia 2011) – sper sa devina in timp un punct de referinta in peisajul artei contemporane.“

Cele 12 lucrari expuse “solitar” vor fi reunite in final in integrala EBienale la Peretele Alb, vernisata pe 5 octombrie, ora 19, prilej cu care AnnArt Gallery va acorda primul sau premiu anual.

Annart Gallery este o galerie de arta contemporana si casa de licitatii fondata in mai 2011.

www.annartgallery.ro

Contact:

Casandra Elefterescu

Asistent Relatii Publice

[email protected]