A murit pictorul Teodor Moraru

Cu tristete am aflat ca pictorul Teodor Moraru s-a stins din viata la varsta de 73 ani.

Slujba de inmormantare va avea loc astazi vineri 16 septembrie 2011, la ora 11 la biserica Silvestru din Bucuresti.


“Consistenta materiei picturale se remarca astazi in arta lui Teodor Moraru, asa cum se intampla si in etapele precedente. Colajul, prezenta unor materiale inedite, provenind, unele, din consumismul decorativ al ambalajelor produselor de piata, adauga o nota ludica traseelor optice ale lucrarilor recente, dar sunt, pe de alta parte, innobilate prin invecinarea cu structurile plastice de baza.
Teodor Moraru anunta extensia in tridimensional, deci o desfasurare de forte care, de la nivelul tabloului la acela al obiectului, tinde sa dea masura unei vitalitati creatoare in plina expansiune si aflata deja la cota deplinei maturitati. Indiscutabil, Teodor Moraru este un plastician situat in chiar miezul artei contemporane romanesti”.Adrian Guță

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank