Grolsch te provoacă să îți schimbi oraşul prin creativitate: lasă-te inspirat de surprizele pe care ţi le-a pregătit în spaţii neconvenţionale: autobuz, metrou și … stradă. Timp de o lună, Grolsch îţi propune să te conectezi la Bucureştiul care poate fi! Stay tuned din 28 iunie!

La provocarea Grolsch, lorgean theatre, primul teatru de apartament din Bucureşti, își deschide reprezentațiile în spațiul public, mai precis în autobuz. Astfel, eşti invitat să descoperi piesele alese de Jean-Lorin Sterian, de marți până sâmbătă, în cele trei reprezentații zilnice de la 18.00 si 19.00 și respectiv 20.00.

Aventura începe pe 28 iunie şi durează până pe 22 iulie.

Vezi programul celor 11 piese şi 40 de reprezentaţii mai jos.

Pentru bilete la teatrul mobil coada e online! Mai multe detalii pe www.experimentalist.ro.

——

Cele 11 piese care vor fi puse in scena in autobuzul Grolsch sunt prezentate pe scurt mai jos.

Nebuna Lucida

de Matei Visniec

cu Raluca Aprodu

Confesiune despre Fluturi carnivori, melci pestilentiali si ploaia animal.

Promotie: Secretul cercului!

Nebuna lucida face parte din Teatru descompus, o opera compusa din monoloage ce invita la constructia unui intreg. Textele sunt ca fragmentele unei oglinzi sparte, care reflecta cerul, lumea si sufletul omului.

Nebuna lucida se joaca in autobuz:

miercuri 29 iunie, ora 19.00

vineri 8 iulie, ora 19.00

joi 14 iulie, ora 19.00

Monoloagele Vecinului 1

de/ cu Laurentiu Banescu

In fiecare zi trecem pe langa franturi de povesti ale oamenilor din jurul nostru. Cu siguranta ai intalnit personajele acestea prin oras, intr-un fel sau altul: Un batran ipohondru, un tanar (cred) nationalist, un elev smecheras, un boss stresat, un puscarias gen Stirile de la ora 5, un personaj dubios cu simptome maniacale si un sectant care te indruma… duios sa te dezbraci. Oamenii acestia sunt vecinii nostri cumva, dar de cele mai multe ori ii ignoram sau ii ocolim pentru ca ne este frica sau pentru ca pur si simplu nu avem chef sa-i ascultam.

Monoloagele Vecinului 1 se joaca in autobuz:

miercuri 6 iulie, ora 19.00

marti 12 iulie, ora 20.00

marti 19 iulie, ora 19.00

Monoloagele Vecinului 2

de/ cu Laurentiu Banescu

Te-ai intrebat vreodata cine e omul langa care stai in autobuz? Sau barbatul pe care il auzi tipand pentru 30 de secunde pana cand o iei pe o alta strada? Sau cei pe care ii ocolesti pentru ca te gandesti ca ar putea fi periculosi? Oamenii acestia sunt vecinii nostri cumva, dar de cele mai multe ori ii ignoram sau ii ocolim pentru ca ne este frica sau pentru ca pur si simplu nu avem chef sa-i ascultam.

Monoloagele Vecinului 2 se joaca in autobuz:

miercuri 6 iulie, ora 20.00

miercuri 13 iulie, ora 19.00

marti 19 iulie, ora 20.00

Omul pubela

de Matei Visniec

cu Alexandru Robert Nagy

Confesiunea celui tratat de cei din jurul sau ca o lada de gunoi. Din program mentionam: boala mortala care ne macina specia, mancatorul de carne si cel mai mare gandac din lume.

Uneori omul este “pensionat” de societate înainte de vreme; neliniştile lui nu mai interesează pe nimeni, iar drepturile lui sunt respectate mai mult teoretic. Trecut într-un “fond pasiv”, cetăţeanul ajunge să se întrebe dacă mai are vreun sens viaţa lui, din moment ce i se propune o “spălare de creier”. Devenind un om-pubelă, nu-i rămâne altceva de făcut decât să se joace de-a moartea sau… de-a teatrul.

Omul pubela face parte din Teatru descompus, o opera compusa din monoloage ce invita la constructia unui intreg. Textele sunt ca fragmentele unei oglinzi sparte, care reflecta cerul, lumea si sufletul omului.

Omul pubela se joaca in autobuz:

marti 28 iunie, ora 19.00

joi 7 iulie, ora 19.00

sambata 16 iulie, ora 20.00

miercuri 20 iulie, ora 19.00

Omul cu calul

de Matei Visniec

cu Pavel Stefan

Despre cat de usor este sa incaleci un cal. Cat de greu este sa te opresti cand alergi. Voci in intuneric si mere.

Omul cu calul face parte din Teatru descompus, o opera compusa din monoloage ce invita la constructia unui intreg. Textele sunt ca fragmentele unei oglinzi sparte, care reflecta cerul, lumea si sufletul omului.

Omul cu calul se joaca in autobuz:

joi 7 iulie, ora 20.00

miercuri 13 iulie, ora 20.00

vineri 15 iulie, ora 20.00

joi 21 iulie, ora 19.00

Copii rai

de Mihaela Michailov

cu Katia Pascariu

regia Alexandru Mihaescu

Copii rai este un text-confruntare cu sistemele care “ne cresc mari”, care ne invata ce ar trebui sa “ne reprezinte” si ceea ce ar trebui “sa fim”. Care ne predau “istoria corecta” si “eroii adevarati”. Care transforma o pedeapsa intr-un comportament de masa. Care fac din copilaria noastra un cimp minat de concurenta. Care ne imping sa fim lideri, inainte sa ne lase sa fim copii.

Copii rai se joaca in autobuz:

marti 12 iulie, ora 19.00

vineri 15 iulie, ora 19.00

joi 21 iulie, ora 20.00

Iluzionistul

de Matei Visniec

cu Alexandru Hutuleac

Un spectacol special, care se va juca o singura data si il va avea ca protagonist pe Bartolomeo.

Dorind sa transmita un mesaj social, spectacolul va fi o demonstratie artistica de mentalism care va include citirea gandurilor, manipulare, clarviziune, sugestie si premonitie.

Acest spectacol de mentalism este unul interactiv si dinamic in care momentele dramatice vor alterna cu cele comice, toate avand ca numitor comun misterul artei magiei si uimirea spectatorilor in fata lucrurilor aparent imposibile.

Iluzionistul se joaca in autobuz:

vineri 8 iulie, ora 20.00

joi 14 iulie, ora 20.00

miercuri 20 iulie, ora 20.00

vineri 22 iulie, ora 19.00

In orasul asta sint Bentleyuri albe

de Alex Fifea, Vera Ion

cu Andrei Ionita

Ai 26 de ani si doar cateva zile pana la absolvirea ce te va face somer cu acte in regula. Ea iti reproseaza din ce in ce mai multe, din ce in ce mai des. Esti un ciudat in noua lume fericita, care totusi nu pare deloc ok. Stii ca nu poti fi ca ei. Te verifici cu tine insuti sa vezi daca mai esti la fel, daca mai crezi in ce credeai, daca mai esti pe acelasi trip. Si daca intr-o dimineata te trezesti intr-un autobuz plin de oameni, dupa o noapte in care te-ai facut din nou praf si iar nu stii directia corecta si ti-e clar ca nimeni nu te poate ajuta, ce poti sa faci? Le spui povestea ta.

In orasul asta sint Bentleyuri albe se joaca in autobuz:

marti 28 iunie, ora 20.00

vineri 1 iulie, ora 20.00

sambata 9 iulie, ora 20.00

vineri 22 iulie, ora 20.00

Consola

adaptare dupa Neil La Butte, traducerea Mihaela Sirbu

cu Rolando Matsangos, Radu Iacoban

Daca iubita te-a parasit si, plecand, a luat si bunul tau, trebuie sa te duci sa ti-l recuperezi. Intample-se ce s-o-ntampla, o consola de jocuri e, totusi, o consola de jocuri. A ta.

Consola se joaca in autobuz:

joi 30 iunie, ora 20.00

vineri 1 iulie, ora 19.00

sambata 2 iulie ora 19.00

sambata 9 iulie ora 19.00

sambata 16 iulie, ora 19.00

Activitate extraterestra

concept si interpretare: Alexandra Pirici

Costum, set design: Andrei Dinu

“Daca Jupiter are locuitori, inseamna ca sunt mai mari si mai frumosi decat locuitorii Pamantului, in proportie cu caracteristicile celor doua planete.” Cei gri au contactat pentru prima oara un guvern de pe Pamant in 1933, in Germania. Totusi au fost refuzati de catre guvernul german pentru ca acesta era deja implicat in actiuni cu Inteligenta Giza.

Un grup singuratic de extraterestri umani care aveau sediul in Egipt. Majoritatea erau din constelatia Pleiadelor. Erau pe cont propriu si isi vedeau de treaba. Ashtar, Commigal si chiar Iehova au facut parte din grup pentru un timp. Au coborat aici si s-au jucat de-a Dumnezeu cu noi.

Activitate extraterestra se joaca in autobuz:

sambata 2 iulie, ora 20.00

marti 5 iulie, ora 20.00

Oracol

de Rucsandra Pop

cu Gratiela Badescu, Avieritei Andra-Aida, Teodora Bobes

Oracol este un poem urban, o marturie, un love-story colectiv care s-a nascut din energiile orasului. Trei femei indragostite se intalnesc si-si fac confesiuni. La un moment dat au revelatia ca traiesc povesti similare. Vocile lor pana atunci diferite se transforma intr-un cor.

Oracol se joaca in autobuz:

miercuri 29 iunie, ora 19.00

joi 30 iunie, ora 19.00

marti 5 iulie, ora 19.00

Gazde:

Grolsch este proud sponsor of the experimentalists since 1615. De 400 de ani, Grolsch susţine artiştii inovatori, vizionării, promotorii unei noi mentalităţi. Cunoscută drept „Berea oficială a artelor contemporane” în Europa şi peste ocean, Grolsch promovează artă şi măiestria în toate formele ei. În România, Grolsch îşi propune să inspire şi să provoace comunităţile creative, oferind experimente şi experienţe dedicate celor care schimba oraşul prin creativitate. Berea olandeză salută inovatorii şi temerarii, dorindu-şi totodată să trezească şi să hrănească spiritul de explorator al fiecăruia.

lorgean theatre este teatrul spaţiilor intime, primul teatru de apartament din Bucureşti, deschis de Jean-Lorin Sterian în decembrie 2008. Cu o capacitate de 20 de locuri şi o politică exclusivista de selecţie a spectatorilor, lorgean theatre a devenit un reper pentru cultura underground contemporană.