New York, orasul in care  vechiul este ingenios integrat in nou si in care buldozerul nu intra cu multa usurinta, am putea spune chiar deloc.

Corespondenta de la Florica Prevenda

Intre 14th Street si 30th Street, pe o arie de un kilometru si jumatate, aproximativ in aria ce cuprinde cartierul galeriilor din Chelsea, se intinde un parc aerian ce vine peste 10 Avenue, candva o linie aeriana de metrou masiva, simbol al inceputurilor metroului newyorchez.
Aceasta prima linie a metrolui newyorchez a fost transformata in ultimul an, intr-un atractiv parc unde arhitectura, designul, artele plastice si botanica si-au sintetizat inteligenta si talentul pentru a scoate la lumina un “monument” demn de mileniul trei. Mii de vizitatori, probabil multi turisti care viziteaza parcul, contempland forfota orasului vazut de sus dar si parcul in sine, coboara mai apoi scarile pentru a vizita galeriile din Chelsea.
Iata cum o colaborare profesionista poate atinge multe obiective in construirea unui proiect ce poate aduce  beneficii atat orasului cat si artei: HIGH LINE PARK.

foto: Florica Prevenda