Licitație de artă la Muzeul Național al Literaturii Române

Licitatia Nr. 3 ARA ART COLLECTION din 10 martie 2011 orele 19, care va avea loc la Muzeul National al Literaturii Romane, din Bulevardul Dacia nr. 12, contine doua evenimente:

- primul este prezenta unui numar mare de lucrari apartinand artei universale semnate de: Henri Matisse, Eugen Jettel, Hubert Sattler, F. Foltz, Caroly Telepy, Clemence, H. Hugh, Alexander Porfyrovych Archipenko, Malh. Moreau. Geniul baroc ajuns sa se identifice cu o vasta miscare din gandirea catolica este reprezentat de ,,Martiriul Sfintei Ursula”, in timp ce ,,Festinul” lui Hermine von Schell demonstreaza ca Barocul ajuns stil dominant a dat spiritului uman, eliberat de oprelistile clasicismului, posibilitatea de a inflori luxuriant in nesfarsite fantezii fermecatoare;

- al doilea eveniment se constituie in prezenta pentru prima data pe piata licitatiilor de arta a pictorului profesor Henry Mavrodin cu opera ,,Cina”, unul din studiile pentru lucrarea sa de diploma, reprodusa in Albumul monografic ,,Mavrodin” editat de Institutul Cultural Roman in 2007 la pag. 52.
Cu Lucian Grigorescu, Marius Bunescu, Gheorghe Sarbu, Constantin Calafeteanu, Partog Vartanian, Stavru Tarasov, Dimitrie Mihailescu, Iosif Steurer, Constantin Aricescu, Ioan Th. Ispas si Kimon Loghi pictura peisagistica devine riguros romantica prin crearea deliberata a unei atmosfere de dragul atmosferei mai degraba, decat comunicarea unei experiențe anume, in timp ce Venetia ,,marea lectie de pictura ce solicita o mare intelegere dramatica a peisajului ei” (după cum o definea in 1956 Corneliu Baba) este recomandata de Gheorghe Petrascu si Corneliu Baba.

Limitata la omenesc, arta portretului este oferita de Samuel Mutzner si Gheorghe Vanatoru.
Aurel Cojan, Ioan Pantelie Stanciu, Marcel Iancu, Eugen Craciun, Ion Popescu Negreni, Rudolf Negely, Rodica Maniu, Nicolae Enea, Stefan Popescu si Horia Bernea se infatiseaza prin cateva compozitii de proportii, Camil Ressu, R. Iosif si Francisc Sirato cu excelente tehnici mixte, iar Alexandru Ciucurencu, Constantin Artachino, Ion Pacea si Michaela Nica Craciun cu naturi statice indelung elaborate.
Aceasta licitatie transforma marea lectie de pictura a coloniei de la Baia Mare asimilata de Europa central-rasariteana intr-o permanenta, prin participarea lui: Armand Schonberger, Lidia (Weith) Agricola, Viola Anyos, Stefan Barabas, Norbert Sztelek.

Ara Art Collection - 021 316 71 50
www.araart.ro

Foto: Henry Mavrodin (n. 1937), Cina


Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

About

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

Modernism © 2015 All Rights Reserved

The Leading Romanian Art Magazine Online

Display Pagerank