Noul Cinematograf al Regizorului Român sprijină filmul independent

Duminică, 16 ianuarie 2011, de la ora 20:00, Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) organizează o proiecţie specială a filmului Burta balenei de Ana Lungu şi Ana Szel. Este a doua proiecţie publică în România a acestei producţii independente, după cea din mai 2010, desfăşurată tot la NCRR.

Burta balenei, film scris şi regizat de Ana Lungu şi Ana Szel (care interpretează şi rolul principal) a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Locarno (în competiţia „Filmmakers of the Present”) şi la Festivalul Internaţional de la Vancouver (în secţiunea „Cinema of Our Times”). În distribuţie mai apar doi regizori de film (Andrei Enache şi Marius Olteanu) şi o actriţă (Iulia Lazăr), precum şi membrii familiei Anei Szel. Imaginea este semnată de Alexandru Paul (care apare şi ca actor), montajul – de Dana Bunescu, iar Marcela Ursu este producător executiv. Bugetul producţiei a fost de 2.500 de euro. Filmul este coprodus de 42 Km Film, casa de producţie a lui Corneliu Porumboiu ocupându-se şi de găsirea unui distribuitor pentru Burta balenei.

Ana are 30 de ani şi locuieşte cu părinţii. Rămasă singură acasă în week-end, constată că şi-a pierdut telefonul, ceea ce o împiedică să afle dacă a sunat-o sau nu Ciprian, cu care a avut o aventură în seara precedentă. Spre amuzamentul şi enervarea prietenilor, care vin la ea să vadă un film, vizionarea este frecvent întreruptă de schimbul de mesaje absurde dintre Ana şi presupusul hoţ al telefonului.

La proiecţia de pe 16 ianuarie vor participa Ana Lungu, una dintre cele două autoare ale filmului, şi mai mulţi membri ai echipei sale. Prin asemenea evenimente, Noul Cinematograf al Regizorului Român doreşte să încurajeze producţia cinematografică independentă şi să îi sprijine pe cineaştii români să ajungă la public.

Adresă: Noul Cinematograf al Regizorului Român (Str. Monetăriei nr. 3, în incinta Muzeului Ţăranului Român).

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.ncrr.ro sau pagina de Facebook Noul Cinematograf al Regizorului Român şi pagina filmului Burta balenei.